2018'de en çok kazanan 10 YouTuber

Ekibe 7 yaşındaki oyuncak eleştirmeni Ryan'ın da dahil olduğu 2018'in en çok kazanan 10 YouTuber'ının toplam geliri yılda 180 milyon doları buluyor. Forbes'un Influencer endüstrisindekilerle yaptığı röportajlara ve topladığı verilere dayanarak hazırladığı en çok kazanan YouTuberlar listesi yeni bir gündem yarattı. Liste YouTuberların 1 Haziran 2017 ve 1 Haziran 2018 arasında elde ettiği kazancı temel alıyor. Sadece erkek YouTuberlarda oluşan bu listenin yarısı ise video odaklı içerikler oluşturuyor.

YouTube'da yıldızı parlayan Influencerlar, her gün on milyonlarca takipçiye ulaşabildiği için medya kuruluşlarının ve reklam verenlerin de göz bebeği halde geliyor. Marka anlaşmaları ve reklam kampanyalarının dışında kendi markalarını ve ürünlerini yaratan Influencerlar ise gelir kaynaklarını çeşitlendirerek videolarının reklam gelirinin ötesinde bir kazanca kavuşuyor.

Gelin Forbes'un bu gündem yaratan listesinde yer alan YouTuberlara yakından bakalım.

 10. Logan Paul — 14.5 milyon dolar

Geçtiğimiz yılın en fazla kazanan dördüncü Vloggerı olan Logan Paul, aslında ünün büyük bir kısmını platforma yüklediği ceset videosuna borçlu. Japonya'da yer alan ve ismi intiharlarla anılan Aokigahara ormanında bulduğu cesedi videoya çekerek paylaşan Paul, bunun sonucunda YouTube'un Google Preferred programından çıkarıldı.

Bu durum reklam gelirlerini olumsuz etkilese de Paul'un kanalı yeni aboneler çekmeye devam etti. Kendi kişisel ürünleri ve ünlü anlaşmaları üzerinden para kazanmaya devam eden Paul, Japonya'daki skandala rağmen bir yılın sonunda gelirinde 2 milyon dolarlık bir artış gösterdi.

9. PewDiePie — 15.5 milyon dolar

Geçtiğimiz yıllarda en başarılı YouTuber olarak öne çıkan Felix "PewDiePie" Kjellberg, yakın zamanda yaşanan skandallar sonucunda ırkçılık ve anti-Semitizmle suçlandı. Oyun eleştirmeni PewDiePie, sponsor anlaşmalarında ciddi bir düşüşle karşı kalırken, Haziran 2017 ve Haziran 2018 tarihleri arasında gelirini 3.5 milyon dolar arttırmayı başardı. 73 Milyon abone ile PewDiePie'ın hala en fazla aboneye sahip olan kanal olduğunu da ekleyelim.

 8. Jacksepticeye — 16 milyon dolar

View this post on Instagram

Photo by @tucker.prescott

A post shared by Jacksepticeye (@jacksepticeye) on

İrlandalı bir oyun yayıncısı olan Sean "Jacksepticeye" McLoughlin'in yıldızı PewDiePie'ın Disney sponsorluğunda başlattığı Revelmode ağında parladı. Bir çok YouTuber'ın bir araya geldiği Revelmode ağını Disney bir süre sonra bıraktı ancak McLoughlin, Disney XD için çocukları ve gençleri hedefleyen bir program hazırlamaya başladı. McLoughlin Kuzey Amerika ve Avrupa'da gerçekleşen etkinlik ve turnelerde de sahne aldığını ekleyelim.

7. VanossGaming — 17 milyon dolar

Kanadalı gamer Evan Fong tarafından yönetilen VanossGaming, sıradışı montajı, orijinal çizimleri ve espritüel yaklaşımı ile dikkat çekiyor. Kanalda yüzünü göstermeyi pek tercih etmeyen Fong, içeriklerin yanı sıra kişisel giyim markası ve Rynx rumuzu altında ürettiği müzikleriyle de tanınıyor.

6. Markiplier — 17.5 milyon dolar

View this post on Instagram

Quarter-zips by @cloakbrand coming next week

A post shared by Markiplier (@markiplier) on

"Markiplier" adıyla bilinen Mark Edward Fischbach, beş yıldan fazla süredir en popüler oyun YouTuberları arasında yer alıyor. Sıkça diğer ünlü içerik üreticileriyle birlikte çalışan Fischbach, aslında biyomedikal mühendisliği öğrencisiydi. Ancak hayat onu YouTuber olmaya itti.

Fischbach, bu kanalı açmaya karar vermeden önce böbrek üstü bezinden tümör aldırdığını, kız arkadaşından ayrıldığını ve işten atıldığını belirtiyor. Görünen o ki şu anda 22 milyon aboneye sahip olan Fischbach, sonunda şeytanın bacağını kırmayı başarmış.

5. Jeffree Star — 18 milyon dolar

İlk olarak MySpace'te en çok takip edilen kişi olma ünvanını kazanan Jeffree Star, 2014 yılında bu başarısını YouTube'a taşıdı. Kanalının yanı sıra effree Star Cosmetics isimli bir makyaj ürünleri markası çıkaran Star, içeriklerinde güzellik önerilerine, seminerlere ve kişisel bloglarına yer veriyor. Star'ın şimdiye kadar ürettiği 300 video ile 11 milyon aboneye eridiğini de belirtelim.

4. DanTDM — 18.5 milyon dolar

Avustralyalı oyun yayıncısı Daniel "DanTDM" Middleton, 16.5 milyon dolar ile geçtiğimiz yılın en fazla para kazanan YouTuber'ı oldu. Sydney Opera House'da biletleri tamamen tükenen 4 şov dahil olmak üzere bir dünya turu düzenleyen Middleton, gelirinde hızlı bir artış yakaladı. Middleton'ın aynı zamanda giyim ürünleri üzerine kişisel bir marka yarattığını da ekleyelim.

3. Dude Perfect — 20 milyon dolar

5 Kişilik bir grubun oluşturduğu Dude Perfect, ipuçları ve ustalıklarla dolu bir spor kanalı. Ekip ikiz kardeşler Cory ve Coby Bir dönem Texas A&M University'ye gitmiş olan ekibin ipuçları ise viral etki yaratıyor. Şimdiye kadar "Good Morning America" ve bir çok farklı ESPN programında boy gösteren  Dude Perfect ekibi ünlü atletler Odell Beckham Jr., Drew Brees, Chris Paul ve Dale Earnhardt Jr.'ın yer aldığı videolar da çekti.

2. Jake Paul — 21.5 milyon dolar

Logan Paul Aokigahara'da yaşadığı olayın ardından bocalamaya devam ederken, kardeşi Jake YouTube ekosisteminin en çok kazananları arasında kendini üst sıralara taşıyor. Günlük Vloglar ve rap videoları yayınlayan Jake Paul, her hafta 17 milyondan fazla takipçi kazanıyor.

Tıpkı Logan gibi Jake de ilk olarak Vine'da ünlendi. O zamanlar platformda 5 milyon takipçisi ve 2 milyar görüntülemesi bulunan Jake Paul, bu başarıyı YouTube'a taşıdı.

1. Ryan ToysReview — 22 milyon dolar

İlk defa geçtiğimiz yıl sizlere tanıttığımız 7 yaşındaki Ryan, YouTube kanalından en fazla para kazanan YouTuber. 2015 yılında Ryan'ın oyuncak eleştirilerini kaydetmeye başlayan Ryan'ın ailesi, ufaklığın 17 milyon aboneye ulaşmasını sağladı. Her ne kadar takipçi sayısı zirvedeki bir çok YouTube yıldızından az olsa da, oyuncak endüstrisindeki etkisi ailenin gelirlerini iki katına çıkarmaya yetti. pocket.watch ve Bonkers Toys ile ortaklığa giderek oyuncak ve kitap serisi çıkaran aile The Ryan's World oyuncak serisiyle de bu yılın başında Walmart ile anlaşma yaptı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.