Ödeme servisi girişimi Toss, aldığı yeni yatırımla Güney Kore'nin en yeni unicorn'u oldu

Toss'un unicorn ünvanına sahip olması, yeni turda aldığı 80 milyon dolarlık yatırım sonrasında gerçekleşti.
Ödeme servisi girişimi Toss, aldığı yeni yatırımla Güney Kore'nin en yeni unicorn'u oldu

Güney Kore'nin üçüncü unicorn'u ödeme servisi girişimi Toss oldu. Toss'un bu seviyeye ulaşması ise yeni turda aldığı 80 milyon dolarlık yatırım sonrasında gerçekleşti. Toss, aldığı yeni yatırımla değerlemesini 1,2 milyar dolara çıkardı ve böylece unicorn ünvanını elde etti.

Yeni yatırım turunda liderliği Kleiner Perkins ve Ribbit Capital üstlenirken, tura katılan diğer yatırımcılar Altos Ventures, Bessemer Venture Partners, Goodwater Capital, KTB Network, Novel, PayPal ve Qualcomm Ventures oldu.

2015 yılında, online ödemeler konusunda ciddi sıkıntılar yaşamış bir dişçi olan SG Lee tarafından hayata geçirilen Toss, Güney Kore'nin dünyanın en fazla akıllı telefon penetrasyon oranlarından birine sahip olmasına ve kredi kartlarının yüksek kullanım oranına sahip olmasına rağmen ülkede bu konuda sıkıntılar yaşandığının altını çiziyor. Lee'nin söylediğine göre birine 10 dolar göndermek için en az 37 farklı tıklama yapılması gerekiyor. Ancak Toss ile daha yüksek limitlerdeki parayı sadece üç aşamada güvenle göndermek mümkün oluyor. SG Lee'nin bunu söylerken haklı olduğu da şirketin şimdiki değerlemesine baktığımızda yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Güney Kore nüfusunun 5'te 1'i Toss kullanıcısı

Toss'un bugünkü kayıtlı kullanıcı sayısının 10 milyondan fazla olduğu söyleniyor. Bu sayının da 50 milyonluk nüfusa sahip Güney Kore'nin beşte biri anlamına geldiğini belirtelim. Ayrıca Toss üzerinden 2018'de yaklaşık 18 milyar dolarlık para transferi gerçekleştirdiğini de söylememiz gerekiyor. Toss kullanıcıları artık, bankalar da dahil olmak üzere 25 finansal hizmet sağlayıcısı ile kredi, sigorta, yatırım ve daha fazlasına erişebiliyor ve dilerse onları yönetebiliyor.

Toss, aldığı 80 milyon dolarlık yeni yatırımın ise teknolojisini ilerleterek daha fazla kullanıcıya ulaşmak ve finansal ürünler sunmak için daha fazla şirketle ortaklık kurmak için kullanılacağını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.