Amazon kasiyersiz mağazalarını havalimanlarına açmaya çalışacak

Amazon'un kasiyersiz mağaza konsepti Amazon Go büyüme konusunda yeni açılacağı yerleri belirlemeye çalışıyor. Amazon'un bu konuda gözünü diktiği yerlerden birisi de havalimanları olmuş durumda.
Amazon kasiyersiz mağazalarını havalimanlarına açmaya çalışacak

Amazon'un 2016 yılının sonlarında tanıttığı Amazon Go konsepti açılan ilk mağaza ile birlikte hayata geçmişti. Seattle'da açılan ilk mağazasının ardından bunun bir konsept model olduğunu da belirten Amazon mağaza sayısını çok da hızlı büyütmedi. Sonrasında Chicago ve San Francisco'da açtığı mağazalarla Amazon Go şube sayısını 3'e çıkartan Amazon Go, konseptini kanıtlamasının ardından yeni mağazalar açmak için çalışmalara başladı.

Amazon Go burada farklı bir strateji izleyerek her yere mağaza açmak ve perakendeci rakiplerine direkt olarak rekabete girmek yerine farklı alanlara yönelmiş gibi gözüküyor. Çünkü Amazon attığı adımla, ABD'deki havalimanları ile masaya oturma niyetinde. Reuters'da yer alan özel habere göre, Amazon yetkilileri Los Angeles Havalimanı yöneticilerine attığı elektronik posta ile bu istek ve ilgilerini belirtmiş.

Amazon'un özellikle üzerlerinde zaman baskısı hisseden ve genellikle yemek ihtiyaçları olan yolcu müşterileri hedeflemeye çalışması hemen dikkatleri çekiyor. Örnek vermek gerekirse uçağına yetişmek isteyen birisi kasadaki kuyruğu görünce alışverişten hemen vazgeçer. Ancak Amazon Go deneyimi havalimanlarına girerek bu alanda önemli bir gelişme kaydedebilir. Bununla birlikte havalimanlarının nispeten daha güvenlikli bölgeler olması da bence bu yer tercihinin sebepleri arasında. Ayrıca havalimanlarının genelde istisnalar dışında 7 gün 24 saat açık yerler olduğunu düşündüğümüzde, Amazon Go mağazalarının da kasiyersiz çalıştığını düşündüğümüzde bu kulağa çok daha mantıklı geliyor. Amazon Go mağazaları kasiyer çalışanlara gerek kalmadan 24 saat açık olarak hizmet verebilir.

Amazon Go mağazalarının açılması konusunda Amazon'un ilgisini doğrulayan havalimanlarından birisi Los Angeles havalimanı, diğeri ise San Jose havalimanı. Bununla birlikte Dallas'ın da Amazon Go'nun odağında olduğu tahmin ediliyor. Amazon Go konseptli mağazalarını yakın gelecekte belki sokaklarda değil ama havalimanlarında görmemiz mümkün hale gelecek gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.