Sertifikaları dijitalleştiren yerli girişim: Sertifier

Etkinlikler sonucu dağıtılan sertifikaları dijitalleştiren bir girişim olarak hizmet veren Sertifier, 2018 yılının Ağustos ayında Internative yazılım ekibi tarafından geliştirildi.
Sertifikaları dijitalleştiren yerli girişim: Sertifier

Etkinlikler sonucu dağıtılan sertifikaları dijitalleştiren bir girişim olarak hizmet veren Sertifier, 2018 yılının Ağustos ayında Internative yazılım ekibi tarafından geliştirildi. Sertifier'ın şu an için Internative’le organik bir bağı bulunsa da girişim için yapılacak olan geliştirmeler ekip önderliğinde gerçekleşecek.

Sertifier, Arda Helvacılar, Sarp Çubukçuoğlu ve Bengisu Doğan tarafından yaklaşık 1 ay içinde geliştirildi. 5 aylık süreç dahilinde ekibe Ege Yalçınkaya, Mert Akın ve Barış Bingöl'ün dahil olduğunu da ekleyelim. Sertifier, etkinlikler sonucu dağıtımı gerçekleştirilen sertifikaların web sitesi üzerinden tasarlanması, e-posta yoluyla dağıtılması ve bulut servislerinde depolanmasını sağlıyor.

Kullanıcılarına zaman ve para tasarrufunun yanı sıra veri güvenliği de sunan Sertifier, ülkemizde 2 milyona ulaşan e-öğrenim kullanıcılarını da hedef alıyor. Sertifikalandırma işlemlerinin halihazırda matbaada kağıda baskı, elle imza ve akabinde yine elden dağıtım metoduyla işlediğinin altını çizen Sertifier, platformlarında uyguladıkları yöntem ile tüm bu manuel düzenin internet ortamına taşınması ve zaman kaybının ortadan kaldırılarak günler süren işlemlerin çok daha kısa sürede halledilebilmesine olanak tanıdığını da belirtiyor.

Daha güvenli bir deneyim vadediyor

Her bir belgeye özel QR kod ve seri numara yerleştiren ve sonrasında oluşturulan belgeleri sorgulama sayfası üzerinden kontrol edebilmenize de olanak tanıyan Sertifier, kullanıcılarına oldukça güvenli bir deneyim sunmayı vadediyor. Sertifikalar sistem üzerinden ‘sertifika kredisi’ aracılığı ile yollanabiliyor.

Sertifika kredisi ise yine sistem üzerinden ihtiyaca göre paketler halinde satın alınabiliyor. 50 - 100 - 250 adetlik sertifika paketleri sırasıyla adet başına fiyat 0,64 - 0,60 - 0,56 TL olacak şekilde site üzerinden kullanıcıya sunuluyor. Yurt dışında SimpleCert ve Accredible gibi rakiplere sahip olan Sertifier, sertifikalandırma prosedürünü en kolay hale getirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.