Netflix'in Güneydoğu Asya rakibi iflix, içerik üreticilerine 5 milyon dolarlık kaynak ayırıyor

Netflix'in Güneydoğu Asya rakibi iflix, içerik üreticilerine 5 milyon dolarlık kaynak ayırıyor

Gelişmekte olan pazarlarda Netflix'e güçlü bir rakip olarak konumlanan Malezya merkezli eğlence platformu Iflix, Güneydoğu Asya'da İçerik Oluşturmaya yönelik bir merkez açıyor. Next 10 Ventures işbirliği ile açılan merkez,  dijital video oluşturma sürecinde gelecek vadeden yapımcıların geliştirilmesini finanse edecek.

iflix, 12 aylık programın bir parçası olarak, 5 milyon dolara kadar yatırımlar yapacak. Endonezya, Malezya, Bangladeş, Filipinler'deki 30 içerik oluşturucusuna yatırım yapacak şirket, içerik oluşturuculara destek vereceklerini açıkladı.

Güneydoğu Asya ülkelerindeki 25 yaş altındaki 250 milyon tüketiciye hitap eden Iflix'in bölgeye uygun oldukça akıllı bir stratejisi var. Zira,  ABD ve Avrupa'da uygulanan stratejinin aksine dijital video izleyen kiteleye ulaşma aracı masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlar vasıtasıyla olmayacak. Güneydoğu Asya'da önce mobil bölgelerinde internete erişim mobil cihazlar yolu ile sağlanıyor ve internet kullanıcılarının %60'ı dijital videoları mobil araçlardan tüketiyorlar. Bu bağlamda mobil platformlara yönelik hazırlanacak dijital videoların bölgede 100 milyondan fazla kişiye ulaşması bekleniyor.

İçeriklerinde yaraıtıcılığın ön plana çıkacağı videoların  komedi, eğlence ve yaşam kategorilerinde olacak. Bu arada Next 10 Ventures 'un arkasında önemli bir ismin de olduğunu paylaşalım. YouTube'da bir dönem En İyi İçerik Oluşturucu İş Ortakları Küresel Direktörü olarak görev alan Benjamin Grubbs şirketin kurucusu olarak dikkat çekiyor.

iflix şu anda Malezya, Endonezya, Filipinler, Tayland, Brunei, Sri Lanka, Pakistan, Myanmar, Vietnam, Maldivler, Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Ürdün, Irak, Lübnan, Mısır, Sudan, Kamboçya, Nijerya, Kenya, Gana, Nepal, Bangladeş, Zimbabve, Fas, Tanzanya ve Uganda'da tüketicileri ile buluşuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.