Google'dan WordPress siteler için yeni eklenti - Site Kit

Google'dan WordPress siteler için yeni eklenti - Site Kit

Web teknolojileri araştırma şirketi W3Techs’in raporuna göre internet üzerindeki websitelerin %32’si Wordpress altyapısını kullanıyor. Araştırmaya baktığımızda ise içerik yönetim sistemleri kategorisini %59.5 ile Wordpress'in domine ettiğini görüyoruz.

Sizlere geçtiğimiz gün 5.versiyonunu duyurduğumuz WordPress için Google Site Kit adında bir eklenti geliştirdiğini duyurdu. Web siteleri için olmazsa olmaz denilebilecek ürünler geliştiren Google, bu ürünlerini WordPress içine entegre edeceği bir eklenti piyasaya sürecek.

Yaptığı duyuruda erken erişim elde etmek isteyenler için beta versiyon başvuru formu yayınlayan Google, yeni eklentiyle beraber ilk aşamada 4 güçlü ürünü Search Console, Analytics, Adsense ve PageSpeed Insights’ı WordPress panelinden erişilebilir hale getirecek.

WordPress sistemine kurulduktan sonra bir kaç basit adımla yetkilendirilebilecek olan Google ürünleri sayesinde, yönetim panelinden bu 4 uygulama verilerine erişim sağlanabilecek.

Search Console verileri ile web sayfasının arama sonuçlarındaki performansı, insanların web sayfanıza nasıl eriştiğini görebileceksiniz. Analytics ile web sayfanız için geçerli tüm metriklere erişebilecek, Adsense ile reklam performansınızı ve gelirlerinizi görebileceksiniz. PageSpeed Insights ile web siteniz hakkında kritik performans önerileri alabileceksiniz.

Açık kaynaklı olarak geliştirilen Site Kit eklentisi şu anda beta erişim için başvuruya açık halde. 2019 yılı başında beta testleri başlayacak olan eklenti, WordPress altyapısı kullanan siteler için çok faydalı görünüyor. Eğer siz de bu eklenti için beta sürecine başvurmak isterseniz sitekit.withgoogle.com linkinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.