BlackRock çalışanlarının dörtte biri teknoloji geliştiren pozisyonlarda çalışıyor

BlackRock'ın CFO'su Gary Shedlin geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferansta dünyanın sayılı büyük sermaye ve risk yönetim şirketlerinden biri olan BlackRock ile ilgili önemli bilgiler verdi.
BlackRock çalışanlarının dörtte biri teknoloji geliştiren pozisyonlarda çalışıyor

Yaptığı yatırımlarla ve büyük portföyü ile bilinen BlackRock bugün dünyanın sayılı büyük sermaye ve risk yönetim şirketlerinden birisi. 14 bin çalışanı bulunan BlackRock bazı istatistiklerini CFO koltuğunda oturan Gary Shedlin'in katıldığı bir konferansta açıkladı. Shedlin'in paylaştığı bilgilere göre, yatırım şirketinin 14 bin çalışanının dörtte biri sadece teknoloji ekiplerinde çalışıyor. Kısacası BlackRock'ın çeyreği teknoloji geliştirmekten sorumlu ekipler olarak göze çarpıyor.

Örnek vermek gerekirse JPMorgan'ın 250 bin çalışanından bu fonksiyonu yerine getirenlerin sayısı şirketin yüzde 20'sini geçmiyor. BlackRock nispeten daha küçük bir yapı olsa da yine de bünyesinde çalışan binlerce kişi sadece teknoloji odaklı sorumluluk taşıyor ve ileride şirketi daha ileri noktalara götürmesi umut ediliyor.

Shedlin yaptığı açıklamada BlackRock’ın teknoloji ve data için tam 1 milyar dolarlık ayırdıklarının altını çizerken bu rakam diğer devlerin altında kaldı. Bu yılın başlarında JPMorgan Chase CIO’su teknoloji için 10.8 milyar dolar, Citigroup 8 milyar dolar, Morgan Stanley ise 4 milyar dolar harcama yaptıklarını açıklamıştı. BlackRock bu rakamların altında kalsa da gelecek planları ile ilgili bir bilgi vermedi.

6.4 trilyon dolarlık varlığı ile dikkat çeken BlackRock’ın bir diğer önemli özelliği ise FinTech girişimlerine olan üst düzey ilgisi. iCapital, Scalable Capital ve Acorn gibi girişimlerde azınlık hisseler satın alan BlackRock, son olarak Envestnet’den de bir hisse satın alımı yapabileceklerini açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.