Daimler ve BMW mobil hareketlilikte güçlerini resmen birleştiriyor

Daimler ve BMW mobil hareketlilikte güçlerini resmen birleştiriyor

Teknoloji dünyasında ABD ve Çin’in liderliğinde süren küresel rekabet, uzun zamandır eski kıta Avrupa’da tehlike çanlarını çaldırıyor. Kıtada eleştiri oklarının hedefinde ise en çok Almanya var. Zira Endüstri Devrimi’nin lider isimlerinden Almanya,  dijital dönüşüme geç adımlar atması ile eleştiriliyor.

Ancak Çin ve ABD’nin liderliğinde süren bu süreçte, Alman rakip şirketler yeni iş modelleri ile rekabet gücünü artırmaya çalışıyorlar.

2018'in ilk çeyreğinde BMW ve Daimler mobil hareketlilik konusunda ortak adım atabileceklerini duyurmuştu. Ortaklığa yönelik Avrupa Birliği Komisyonu’ndan onay alan şirketler mobilitede birlikte hareket edecekler.

Birleşme ile birlikte BMW’ye ait araç paylaşım uygulaması DriveNow ve Daimler’e ait girişim Car2go, önümüzdeki yılın başından itibaren birlikte hareket edecekler. Öte yandan BMW ve Daimler, taksi, park ve şarj istasyonu gibi mobil hizmetlerini de birleştirecek.

Ortak hareketlilik ile Daimler ve BMW’nin maliyetleri düşüreceği ve daha hızlı büyüyeceğine şüphe yok. Her iki şirketin ise ortak bir misyonu var: Mobil hareketliliğin geleceğini şekillendirmek  ve tek bir tek bir tuş ile bütüncül, akıllı ve sorunsuz bir şekilde bağlantılı mobil hareketlilik hizmetleri ekosistemine sahip olmak istiyorlar.

Şimdilik Avrupa kentlerinde geçerli olacak uygulamanın  ABD’de hayata geçebilmesi için şirketlerin ABD’de Rekabet Kurumu’ndan olumlu yanıt almaları gerekiyor.  Daimler’e göre 2018 yılı içinde bu sürecin tamamlanması imkansız.

Berlin'de çözülecek olan ortak hareketlilik şirketinin, 2019'un başlarında kurulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.