Mobil uygulama pazarının 2019 yılına dair 5 öngörü

2019 yılında mobil dünyada neler yaşanacak?
Mobil uygulama pazarının 2019 yılına dair 5 öngörü

Mobil analitik firması olan App Annie, mobil dünyanın 2019 yılına dair 5 tahminini yayınladı. Mobil uygulamaların kullanıcıların hayatında her geçen gün daha büyük bir alan kapladığının altını çizen App Annie, 2018 yılında hem iOS App Store'un hem de Google Play'in 10. yıllarını kutladığının da altını çizdi. 2018 yılının son günlerinde mobil uygulama pazarının geleceği ile ilgili önemli bilgiler paylaşan App Annie, 2019 yılına dair 5 tahminini açıkladı.

Mobil uygulama mağazası harcamaları 122 milyar doları aşacak

Dünya çapında uygulama mağazası tüketici harcamalarının genel ekonomiye oranla 5 kat daha hızlı artacağını belirten App Annie, Çin'in uygulama mağazalarındaki tüketici harcamalarının büyümesine en büyük katkıyı yapmaya devam edeceğini de paylaştı.

Çin'de oyun lisanslarının dondurulması nedeniyle 2019 yılında hafif bir yavaşlama görmeyi beklediğini de açıklayan App Annie, oyunların toplam mobil uygulama harcamalarının yaklaşık yüzde 75'ini karşılayacağını da paylaştı. Kısacası 2019 yılında uygulama mağazalarında en çok mobil oyunlar için para harcanacak.

Mobil oyunlar yükselişine devam edecek

2018 yılında mobil oyunların yükselişini yakından izleme fırsatı bulduk. Bu yükselişin devam edeceğini öngören App Annie, genel oyun sektörü için yapılacak olan harcamaların yaklaşık yüzde 60'ının mobil oyunlar için yapılacağını paylaştı. Kısacası toplam harcamanın yüzde 60'ı mobil oyunlar için yapılırken, kalan yüzde 40 ise PC, Mac ve konsol oyunları için yapılacak.

Mobil oyunların yükselişinin pek sürpriz olmadığını da ekleyelim. 2018 yılı ile birlikte oyun odaklı akıllı telefonlar karşımıza çıkmıştı. Özellikle Fortnite ve PUBG gibi popüler online oyunların hem Android hem de iOS platformları için kullanıma sunulması ise mobil oyunculuğu ciddi anlamda artırdı.

2019'da her 1 saatlik medya tüketiminin 10 dakikası video odaklı olacak

Eğlence ve sosyal medya uygulamaları yıllardır düzenli bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bu büyümeni devam edeceğini ve özellikle video odaklı uygulamaların 2019 yılında önemli bir büyüme yaşayacağını belirten App Annie, 2019 yılında her 1 saatlik medya tüketiminin 10 dakikasının video odaklı olacağını paylaştı.

Ortalama bir kullanıcının her gün 7 saatten fazla medya tüketimi yaptığını belirten App Annie, video odaklı uygulamalardaki yükselişin 2016 - 2019 yılları arasında toplamda yüzde 110 oranında artacağını da paylaştı. Eğlence uygulamalarındaki global tüketici harcamalarının ise yüzde 520 oranında artması bekleniyor. Paylaşılan bilgilere göre bu artışın en büyük nedeni ise video uygulamalarının yükselişi olacak.

Niantic'in Harry Potter oyunu ilk 30 günde 100 milyon dolar elde edecek

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Pokémon Go’nun geliştiricisi Niantic'in, yeni bir Harry Potter oyunu ile geri döneceğini sizlere aktarmıştıkHarry Potter: Wizards Unite oyunu ile ilgili de bir tahmin yapan App Annie, oyunun ilk 30 gün içinde 100 milyon dolar gelire ulaşacağını paylaştı.

Hatırlatmak gerekirse yine Niantic'in oyunu olarak karşımıza çıkan ve 1 milyar dolar gelir seviyesine en hızlı ulaşan oyun olan Pokémon Go, çıkışından iki hafta sonra 100 milyon dolar gelir barajını aşmıştı.

2019'da daha fazla mobil uygulama, uygulama içi reklamlar sayesinde gelir elde edecek

Raporunda 2019 yılında uygulama içi reklamlar aracılığı ile elde edilecek olan gelirin artacağını belirten App Annie, uygulama içi reklamlar sayesinde gelir elde edecek olan mobil uygulamaların yüzde 60 oranında artacağını paylaştı. Geçtiğimiz yıl ile kıyaslamak gerekirse ABD'deki mobil reklam satışları yüzde 29, global mobil reklam satışları ise 2018 yılında yüzde oranında arttı. Kısacası App Annie 2017 - 2018 yılları arasında yüzde 30 oranında gelişim yaşayan mobil reklam satışlarının 2019 yılında iki katına çıkarak yüzde 60 seviyelerine ulaşmasını bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.