YouTube, mobil uygulamada videoları otomatik olarak oynatacak

YouTube'un mobil uygulaması açıldığında ana sayfadaki videolar otomatik olarak, sessiz bir şekilde oynatılacak.
YouTube, mobil uygulamada videoları otomatik olarak oynatacak

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu YouTube, iOS ve Android uygulamaları için yeni bir özelliği aktif ettiğini açıkladı. Bundan sonra YouTube'un mobil uygulaması açıldığında ana sayfadaki videolar otomatik olarak, sessiz bir şekilde oynatılacak. YouTube'un resmi Twitter hesabından duyurulan yeniliğin video etkileşimini artıracağını söylemek mümkün.

Otomatik oynatma özelliği bir süredir Facebook'ta karşımıza çıkıyor. Bazı kullanıcılar için etkileşim bazında olumlu yorumlansa da kimi kullanıcı da böyle bir özellikten rahatsız olduğunu sıkça dile getiriyor. Üstelik Google bile Chrome'un yeni sürümünde otomatik oynatılan videoların engellenebileceğini açıklamıştı. Neyse ki YouTube bu konuda Facebook kadar katı kurallara sahip değil. Eğer özelliği kullanmak istemiyorsanız devre dışı bırakabiliyorsunuz.

Yeni özellikten sonra, güncellenen YouTube uygulamasına ilk kez giriş yaptığınızda karşınıza "Artık ana sayfa özet akışınız, kablosuz internete bağlıyken videoları otomatik olarak oynatıyor." ibaresi çıkıyor. Eğer bu özelliği değiştirmek ya da kapatmak isterseniz sağ üst köşede bulunan profil fotoğrafınıza tıklayarak ulaştığınız "Ayarlar" kısmından düzenleme yapabiliyorsunuz.

YouTube'un otomatik oynatma özelliği ile kullanıcıları yanıltan kapak fotoğraflarına sahip videolar da tarih olacak gibi duruyor. Şirket, videoları mobil cihazlarda daha kolay izlenebilir kılmayı amaçlıyor. Bu yüzden videolar ana sayfada gösterilirken sessiz ve altyazıları otomatik olarak açılmış biçimde izleyicilere ulaştırılacak. Böylelikle altyazıya sahip videolar da sessiz olduğu halde kullanıcıya daha fazla bilgi vermiş olacak.

Kişisel olarak fikrimi belirtmem gerekirse, normal şartlar altında otomatik videoları seven bir kullanıcı değilim. Fakat YouTube'un kişiselleştirilebilen yeni özelliği için bir istisna yapıp otomatik video özelliğini açık tutmaya devam edeceğimi söyleyebilirim. Zira algoritmadan dolayı karşıma çıkan boş video içerikleri ciddi anlamda can sıkıcı olmaya başlamıştı, böylece bu sorunun önüne geçebileceğimi düşünüyorum.

Şu anda tüm kullanıcılar için aktif edilmemiş olan YouTube özelliği, önümüzdeki haftalarda herkes için kullanıma açılmış olacak. YouTube'un video izletme konusunda herhangi bir dayatma yapmıyor oluşu ve bu konuda izlediği yöntemi ise büyüme durdu mu sorularını beraberinde getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.