Tesla rakibi Faraday Future, zor günler geçirmeye devam ediyor

Kasım ayının ilk günlerinde iflasın eşiğine geldiği konuşulan Faraday Future'a bir darbe de Hong Kong'da yer alan yargı kurumlarından geldi.
Tesla rakibi Faraday Future, zor günler geçirmeye devam ediyor

İlk olarak 2016 yılında karşımıza çıkan Tesla rakibi elektrikli otomobil üreticisi Faraday Future, zor günler geçirmeye devam ediyor. Kasım ayının ilk günlerinde iflasın eşiğine geldiği konuşulan Faraday Future'a bir darbe de Hong Kong'da yer alan yargı kurumlarından geldi.

2017 yılında 2 milyar dolar yatırım alan Faraday Future, söz konusu yatırımı Çin merkezli şirketler grubu ve gayrimenkul devi Evergrande Group‘un yan kuruluşu Evergrande Health'ten almıştı. Yatırım anlaşması ile birlikte şirketin yüzde 45'ini ve fikri mülkiyet haklarını 2 milyar dolar karşılığında Evergrande Group‘a satan Faraday Future, yatırım sonrasında yaşananlar nedeniyle yatırımcısı olan Evergrande Group'la da bir savaşın içine girdi.

700 milyon dolarlık ödeme yapılmadı

Söz konusu yatırım anlaşmanın maddeleri arasında Evergrande Group'un ana yatırımdan önce 700 milyon dolarlık bir ödeme yapması da bulunuyordu. Bu ödemenin yapılmaması nedeniyle iki firma arasında bir hukuk savaşı başladı ve Faraday Future CEO'su Jia Yueting, anlaşmanın iptal edilebilmesi için çalışmalara başladı.

The Verge'ün paylaştığı bilgilere göre Hong Kong'da yer alan yargı kurumları Faraday Future girişiminin değil Evergrande Group‘un lehinde karar verdi. Bu kararla birlikte Evergrande Group'un, Faraday Future'un fikri mülkiyet haklarına da sahip olması konusunda herhangi bir engel kalmamış oldu. Faraday Future'un konu ile ilgili bir açıklama yapmadığını da ekleyelim. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.