Form oluşturma girişimi Getform, 2.0 versiyonu ile yayında

Form oluşturma girişimi Getform, 2.0 versiyonu ile yayında

İlk kez 2015 yılının Aralık ayında yerli bir form oluşturma girişimi olan ve Mertcan Yücel, Oğuzcan Köse ve Durul Doktoroğlu tarafından kurulan Getform'dan sizlere bahsetmiştik. Geçen zaman içinde yeni özellikler kazanan yerli form oluşturma girişimi Getform, dün itibariyle 2.0 versiyonu ile karşımıza çıktı.

Web tasarımcı ve geliştiricilerinin web formlarını daha kolay yönetmesi amacıyla geliştirilen bir SaaS ürünü olan Getform, platformda oluşturulan formlardan edinilen form action code’unun halihazırdaki HTML formuna eklenmesiyle kullanıcıların form girdilerini almaya başlayabilecekleri bir platform olarak hizmet veriyor.

2.0 versiyonu ile arayüzünü yenileyen Getform, kullanıcılarına daha kolay bir kullanım deneyimi vadediyor. Form girdilerinin Zapier entegrasyonu ile Slack, Trello ve Google Sheets gibi sıkça kullanılan yüzlerce servise kolayca entegre edilmesine de olanak tanıyan Getform, form submission platformuna yüklenen dosyaların gelişmiş görünümü ve paylaşımı, formların başka kullanıcılarla paylaşılabilmesi ve email bildirimlerinin geliştirilmesi gibi özellikler de sunuyor.

Formlara ek güvenlik olarak Akismet aracılığı ile spam önleme ve filtreleme mekanizması gibi özellikler de ekleyen Getform, aynı zamanda yeni versiyonu ile birlikte AJAX, React, Axios ve Fetch API'larından gelen custom postları da kabul edebiliyor ve form girdilerini alabiliyor.

Getform'un aldığı son güncelleme ile birlikte GDPR uyumluluğunu tamamlamış olduğunu da ekleyelim. Zapier entegrasyonuna ek olarak özelleştirilmiş direk entegrasyonlar, Getform API ve Webhook'ların hayata geçirilmesi, bildirim e-postaları için özelleştirilmiş şablonların eklenmesi ve form girdileri için detaylı analizler ise Getform platformuna eklenmesi planlanan özellikler. Wix ve Wordpress gibi website oluşturma araçlarına entegre olmayı da hedefleyen Getform, mobil uygulama geliştirmeyi de planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.