Leyla Alaton, Future Talks 2018'de dijital ve sosyal medya odağında konuştu

Bahçeşehir Koleji'nin katkılarıyla, Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleştirdiğimiz Future Talks 2018 etkinliği başladı.
Leyla Alaton, Future Talks 2018'de dijital ve sosyal medya odağında konuştu

Bahçeşehir Koleji'nin katkılarıyla, Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleştirdiğimiz Future Talks 2018 etkinliği başladı. Teknoloji ve dijitalin dönüşümünden oyun sektörüne, influencer marketing'den e-spora ve paranın dijital dönüşümüne birçok konuyu değerli konuklarıyla ele aldığımız konferansımızda, Alarko Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton da konuşmacı olarak sahnedeydi.

Konuşmasına yeni nesil ile ilgili düşüncelerini açıklayarak başlayan Leyla Alaton, gelecek neslin kendine güvendiğini ve bu yüzden başarılı olduklarını söyledi. Akabinde Arda Kutsal'ın sorularına cevap veren Alaton, bireysel ve kurumsal olarak dijitale adaptasyon konusundaki görüşlerini açıkladı.

"Dijital detoks gerekli"

Leyla Alaton, dijital konusunda korkunun ecele faydası olmadığını söyledi. Dijital iletişimden korkmamak gerektiğini, bunun bu şekilde gitmemesi gerektiğini açıkladı. Sosyal medyanın hızını ve öğreticiliğini seven Alaton, sosyal medya platformlarını bildiklerini aktardığı bir yer olarak görüyor. LinkedIn'in "en çok öğrendiği platform" olduğunu belirten Alaton, bilinç ve bilgi standardının da bu şekilde yükseldiğini açıkladı. Instagram'a da değinen Leyla Alaton, fotoğraf paylaşım platformunu "eğlenceli" olarak nitelendirdi. Instagram'ı kendi odağında özetleyen Alaton, eğlencede ziyade altyazılı mesajlar vermeyi sevdiğinin de altını çizdi.

Kısacası Alaton, sosyal medyanın bir öncelik meselesi olduğunu, kişi kendini disipline ederse bu konuda sıkıntı yaşamayacağını da sözlerine ekledi. Bu konuya istinaden, iOS 12'nin yeni bir özelliği olan "ekran süresi" özelliğini de "tartıya çıkmak" olarak betimledi. Leyla Alaton her ne kadar sosyal medyayı sevdiğini belirtse de dijital detoksun gerekliliğine de değindi.

Kurumsal odağındaki dijitalleşmeden de bahseden Alaton, dijitlain kendi yaş grubunun korktuğu bir alan olduğunu söyledi. Asıl tebrik edilmesi gerekenlerin ise yine bu nesil olduğunun altını çizdi. Zira belirli bir yaş grubunun üzerindeki kişiler için dijital dönüşümü, yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelendirmek mümkün.

"Yatırımcılar eğitilmeli"

Gençleşmenin, dinamik kalmanın bir yolunun da dijitalleşme ile sosyal medya olduğunu söyleyen Leyla Alaton, sosyal medyanın dozunda kullanıldığında yararlı olduğunu açıkladı. Alaton ayrıca, yaşı büyük olanlara bu konuda mentor gerektiğini de söyledi. Leyla Alaton, melek yatırımcılarla ilgili soruya da şu anda bütün yatırımının tek bir yerde olduğunu ve bu konuda dağılmak istemediğini söyleyerek cevap verdi. Yatırımcıları ve kadın girişimcileri de desteklediğinin altını çizdi. Alaton, yatırımcıların üzülmemek için eğitim alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Leyla Alaton, her şeyin para olmadığı bir döneme girildiği için mutlu olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.