Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel: "Gelecekte okullar kapanabilir"

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel:

Bahçeşehir Kolejinin katkılarıyla ilk kez gerçekleştireceğimiz Future Talks 2018 etkinliğinden sizlere daha önce bahsetmiştik. Etkinliğimizin konuşmacıları arasında yer alan Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, dijital nesli nelerin beklediği ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Bahçeşehir Üniversitesinin 20. yılını kutladığını belirten Hüseyin Yücel, üniversitenin zaman içinde önemli bir yol katettiğini ve şu an 6 bini yabancı 28 bin öğrenciye sahip olduğunu belirtti. Dijitalleşmenin hayatımızın her yerinde olduğunun altını çizen Yücel, son 15 yılda eğitim konusunda büyük bir değişime tanık olduklarını belirtti.

Gelecekte okullar farklı yapılara evrileceğini ve hatta kapanabileceğini belirten Yücel, okulların misyonlarının ve mantığının değişeceğini belirtti. Bilgi çağında olduğumuzu ve bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğunu dile getiren Yücel, okulların bilgiyi öğrencilere aktaran binalar olmaktan çıkacağını da sözlerine ekledi.

Gelecekte öğretmenlerin rolünün artacağını da belirten Hüseyin Yücel, öğretmenlerin bilgi vermekten çok bilginin nasıl kullanılacağı ile ilgili rehberlik edeceklerini paylaştı. İletişimin oldukça önemli olduğunu belirten Yücel, robotların ve müfredatın öğrencilere aktaramadığı değerleri öğretmenleri aracılığı ile öğrencilere aktardıklarını belirtti.

E-spor önümüzdeki 5 yıl içinde futbolu yakalayabilir

Basketbol çalışmalarını çok önemsediklerini de belirten Yücel, takımlarının basketbola ilgi duymayan çocuklara bile basketbolu sevdirdiğini belirtti. Sadece Türkiye çapında değil yurt dışında da ülkemizi temsil eden bir e-spor takımına sahip olduklarını da ileten Yücel, e-sporun ülkemizde önümüzdeki 5 yıl içinde futbol ile benzer bir pazar payına sahip olacağını düşündüğünü belirtti.

Özellikle IT ve online eğitim sektörlerinde yatırımları olduğunu da belirten Yücel, kaliteli eğitim vermek adına bu yatırımları yaptıklarını da dile getirdi. Hüseyin Yücel'in ardından sahneye çıkan Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden ve INTEGRA 3646'dan Ekin Şenvardarlı ve Elif Naz Demirci, INTEGRA 3646'nın yolculuğu ile ilgili önemli detayları paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.