Walmart, ABD'den sonra Çin'de de aynı gün teslimatı başlatıyor

Walmart, Çin'de aynı gün market teslimatını test ettiğini açıkladı. Walmart'ın teslimat şeklinin adı ise "Walmart To Go" olarak açıklandı.
Walmart, ABD'den sonra Çin'de de aynı gün teslimatı başlatıyor

ABD'li perakende devi Walmart, Çin'de aynı gün market teslimatını test ettiğini açıkladı. Walmart'ın teslimat şeklinin adı ise "Walmart To Go" olarak açıklandı. Ayrıca hatırlatalım; şirket geçtiğimiz aylarda, ABD'de bulunan ve kendisine ait Sam's Club mağazalarından Instacart ile yapılan anlaşma dahilinde, müşterilerine aynı gün içinde teslimat yapabileceğini duyurmuştu. Bu konuda Amazon'la ciddi bir rekabet olan Walmart'ın bu hamlesiyle gözünü farklı pazarlara diktiğini de anlayabiliyoruz.

Walmart, her ne kadar e-ticaret alanında gücünü artırmak için çeşitli satın almalar yapsa da şirketin kendine ait bir teslimat kanalı olmadığını belirtelim. Aracı kanalları kullanarak teslimat işlemlerini gerçekleştiren şirket, Çin'deki aynı gün teslimatlar için ise üç ay önce 500 milyon dolar yatırım yaptığı online market servisi Dada-JD Daojia'yı kullanacak.

Walmart'ın sağladığı aynı gün teslimat servisine WeChat'te yer alan mini bir program aracılığıyla erişilebilecek. Bilmeyenler için söyleyelim; Tencent'ın sahip olduğu mesajlaşma platformu WeChat, bu yılın başlarında Walmart ile partnerlik anlaşması imzalamıştı. Kısacası Walmart, kendi kanalına sahip olmasa da imzaladığı anlaşmalar ve yaptığı yatırımlar ile teslimat işini kendi içinde çözme gücüne sahip olduğunu kanıtlıyor.

Şu anda müşterilerinden geribildirim toplayan Walmart, aynı gün teslimat haberiyle ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ancak bu noktada, mağaza müşterilerine bu konuda bilgiler verildiğinin de altını çizmemiz gerekiyor. Walmart To Go servisi, Walmart WeChat mini programında yer alıyor ve dağıtım servisinin etkinleştirildiği mağaza seçildiğinde kullanıcı bu servisten yararlanabiliyor. WeChat üzerinden mobil olarak sipariş veren müşteriler, yaklaşık bir saat içinde de siparişlerine ulaşmış oluyorlar.

Walmart'ın Çin'deki aynı gün teslimat servisini ne zaman resmi olarak aktif edeceği ise henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.