Akıllı fitness aleti üreticisi eGym 20 milyon dolar yatırım aldı

Almanya merkezli fitness cihazı üreticisi ve yazılım girişimi eGym, 20 milyon dolarlık Seri D yatırımı aldığını duyurdu.
Akıllı fitness aleti üreticisi eGym 20 milyon dolar yatırım aldı

Almanya'da fitness ekipmanları üreten ve aynı zamanda bunların yazılımlarını yapan bir girişim olan eGym, 20 milyon dolarlık yeni yatırım aldığını duyurdu. Seri D yatırımı, arkasında Nokia'nın olduğu yatırım firması NGP Capital tarafından gerçekleştirildi. Bu tur yatırımda Highland Europe ve HPE Growth Capital da eGym'in yatırımcıları arasına katıldı.

Almanya'nın Münih kentinde 2011 yılında kurulan eGym hem donanım hem de yazılım üreten bir firma. Tamamen bağlı cihazlarla fitness metriklerini ölçen ve takip eden uygulamalar geliştiren eGym, tüm fitness cihazlarını, akıllı saat ya da akıllı bileklik gibi giyilebilir teknoloji ürünlerini birbirine bağlıyor ve tek bir çatı altında toplamayı amaçlıyor.

Bugünen kadar aldığı yatırımı 60 milyon dolara yükselten eGym'in bundan sonraki amacı ise uluslararası büyüme. Özellikle ABD pazarına odaklanacağı söylenen girişimin donanımların yanı sıra yazılım satışı yapması da mümkün. Çünkü geliştirilen bulut tabanlı sistemlerin rakip fitness cihazı markalarından olan Life Fitness, Precor ve Matrix Fitness ürünleri ile de çalışması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.