Kripto para madencilik devi Canaan'ın Hong Kong borsasında halka arzı gecikti

Kripto para madencilik devi Canaan'ın Hong Kong borsasında halka arzı gecikti

Çinli bitcoin madencilik cihazları üreten Canaan, yaklaşık 6 ay önce Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasına (HKEX) halka arz başvurusunda bulunmuştu. Yapılan başvurunun hedefi o zamanlarda 2 milyar dolarlık bir gelir elde etmekti.

Yapılan başvurunun üzerinden 6 ay geçmesine rağmen herhangi bir açıklama yapmayan ve başvuruyu tamamlamayan Canaan'ın başvurusu için geçerli süre sona erdi ve halka arz sürecini yenilemek istiyorsa başvurusunu yeniden yapması gerekiyor. Yeniden başvuru yapmak istiyorsa aynı zamanda finansal kayıtlarını da yenilemesi gerekiyor. Canaan, başvuru süresi içerisinde işlemleri tamamlayamadığı için "tarihi geçmiş" olarak etiketlend ve artık yatırımcıların gözünde negatif bir etkiye de sahip denebilir.

Reuters'ın haberine göre Çinli dev halka arz başvurusunu yenilemeyi düşünüyor fakat bu başvurusunda gelir beklentisini 2 milyar dolardan 400 milyon dolara düşürmüş durumda.

Madencilik firmaları arasındaki yarış halka arz süreçlerine de yansımıştı. Canaan'ın halka arz söylentileriyle beraber en büyük rakibi Bitmain ve bir diğer madencilik devi Ebang'ın da halka arz süreçlerini başlattığı konuşuluyordu. Ebang'ın da bu yıl içerisinde halka arz süreçlerini tamamlayamayacağı düşünülüyor. Böylece halka arz sürecini başlatmış 3 madencilik devinden sadece Bitmain halka arzını gerçekleştirebilecek. Henüz kesin bir haber olmasa da Bitmain'in halka arz sürecinin başarıyla tamamlandığı söylentileri yayılıyor.

Kripto para dünyası için 2018 yılı oldukça sancılı geçti. 19000$ seviyelerinden 6000$'a doğru yaşanan düşüş ve ardından gelen uzun süreli bir duraksama dönemi geçtiğimiz günlerde Bitcoin'in 5400$'a kadar düşmesiyle sonuçlandı. Tüm bu yaşananlar da madencilik firmalarının halka arz sürecini etkiliyor doğal olarak.

Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası yetkilisi konuyla ilgili olarak şöyle bir açıklama ile tedirginliklerini dile getiriyor: "Bu yıl bitcoin fiyatının düşmesiyle, madencilik firmalarının işlerinde çok fazla belirsizlik var. Finansallarını tahmin edemezsek, hisselerini nasıl satabiliriz?"

2017 yılı sonu kripto para borsaları için beklenenin çok üzerinde kapanmıştı. Bakalım 2018 yılı sonu için de aynı şeyleri söyleyebilecek miyiz? Görüşlerinizi yorum olarak paylaşmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.