Eski Oracle yöneticisi Google Cloud'un yeni CEO'su olacak

Eski Oracle yöneticisi Google Cloud'un yeni CEO'su olacak

Diane Greene paylaştığı bir blog gönderisinde Google Cloud'un CEO'luğundan ayrılarak görevi eski Oracle yöneticisi Thomas Kurianu'ya bıraktığını duyurdu. Greene, gelecek yılın ilk aylarında göreve başlayacak olan Kurian'ın geçiş sürecine yardım edeceğini de belirtti.

Google, yönettiği girişim Bebop'u satın aldığında CEO pozisyonunda çalışmaya başlayan Green, tam 3 yıldır görevini sürdürüyor. O dönemde işletmeler tarafında ciddi deneyime sahip olan birine ihtiyaç duyan Google, Greene'in bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu düşünmüştü. Zira Greene VMware'in piyasaya sürülmesinde ciddi bir rol oynamıştı.

Paylaştığı blog gönderisinde bu süreçteki başarılarına dikkat çeken Greene, Google Cloud'u 2 önemli müşterisi olan bir hizmetten, Fortune 1000'de yer alan girişimlerin kullandığı bir hizmete dönüştürdüklerini belirtti. Aynı şekilde Greene başa gelmeden önce birbirinden farklı alanlarda bulut hizmetleri sunan Google, Greene döneminde tüm bu hizmetleri Google Cloud çatısı altında toplamayı başardı.

Bu noktada henüz tanımayanlar için Kurian'ın deneyimlerini ve Google'a verebileceklerini paylaşmakta fayda var. Oracle'da Ürün Yönetimi Başkanı olan Kurian, Eylül ayında işi bıraktı. Ayrılmadan bir ay önce bunu duyuran Kurian, tıpkı Greene gibi işletme tarafında ciddi bir deneyime sahip. Aslına bakarsanız bulut tarafında büyümeyi arzu eden Google'ın ihtiyacı da tam olarak bu.

Greene ile geçen 3 yıl boyunca Google, kendini Microsoft ve Amazon'un açık kaynaklı bulut alternatifi olarak konumlandırmaya çalıştı. Ancak Google hala rakipleri karşısında bu pazardan pay almakta zorlanıyor. Greene döneminde pazar payının yüzde 10'un altında kaldığını söylemekte de fayda var.

İşletmeler tarafında güçlü olmadığı algısı ve güçlü rakiplerin bu konuda önde olması Greene'in en çok mücadele ettiği iki konu olarak öne çıkıyordu. Bu noktada analistler, Greene'in otonom ve farklı geliştirme ekiplerinin bir arada nasıl bir ürün portfolyosu ortaya çıkarabileceğini değerlendirmediğini düşünüyor. Oracle'da 35 binden fazla geliştiriyi yöneten Kurian'ın ise ürün ekipleri ve bölümlerini bir araya getirebileceğine inanılıyor.

Görsel Kaynak: CNBC

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.