Güncel rakamlarını açıklayan Medium yeni yatırım almaya hazırlanıyor

Güncel rakamlarını açıklayan Medium yeni yatırım almaya hazırlanıyor
Twitter'ın ve Medium'un kurucu ortağı Ev Williams, toplamda 132 milyon dolar yatırım alan içerik platformu Medium'un hala kar etmediğini söyleyerek yatırım arayışına devam edeceğini belirtti. Lizbon'da gerçekleşen Web Summit konferansında yapılan bu açıklama, izleyicileri şaşırttı. Zira Medium, Williams'ın Twitter CEO'luğunu bırakmasından 2 sene sonra yani 2012'de kuruldu.
Aylık 90 milyon tekil ziyaretçisi bulunan Medium'da günde 20 bin makale yayınlanıyor. Yazarlar yayınladıkları makaleleri genellikle özel olarak hazırlıyor. Yakın zamanda gelir modelini reklam satmaktan ücretli aboneliğe taşıyan Medium, üçten fazla özel içerikleri görmek isteyen okurları ücretli aboneliğe davet ediyor.
En son 2016 yılında yatırım alan girişimin kurucusu William, daha fazla yatırım toplamaya devam edeceklerini ancak henüz kesinleşen bir durum olmadığını da belirtti. Yapılacak olan yatırımları Medium'u daha engin ve anlayışlı bir dergi şeklinde konumlandıracak. Aslında uzun blog yazıları için bir platform olarak ortaya çıkan Medium, Wikipedia ve The Atlantic karışımı bir görünüm ve içeriğe sahip.
Yüksek kalitedeki içerikler için yazarlara ödeme yapan Medium, bu ödemeler için bir çok editörlük şirketiyle de işbirliği yapıyor. Ortaya çıkan yüksek kalitedeki içerikler ise sadece abonelerin erişimine açık. Her ne kadar Medium'da yazarlık yapanların çoğu ek gelir olarak yazan amatörlerden oluşsa da platformun profesyonelleri çekmesi için daha fazla yatırım gerekiyor.

Williams platformdaki ödeme dengesini şu cümlelerle özetliyor:

Ortaklık programımıza dolaylı olarak katılmış olup olmaması farketmeksizin aylık olarak binlerce yazara ödeme yapıyoruz. Bu ödemeyi doğrudan editoryal ekibimiz üzerinden yapıyoruz ve büyük yayıncılardan gelen içeriği lisanslandırıyoruz. Her ay tüm bu alanlar için bütçeyi arttırıyoruz.

Gazeteciliğin geleceğinin abonelikte olduğunu vurgulayan Williams, kaliteli gazeteciliğin ücretsiz olduğu dönemin geride kaldığını da belirtti. Son olarak Williams, abonelik modelini iki katına çıkaracaklarını ifade etti. Bu noktada geçen yıl 600 milyon dolar değerleme alan şirketin yeni yatırımlarla güçleneceğini ve bir sektörün kaderini yeniden şekillendirebileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.