Samsung'tan tek elle kullanımı kolaylaştıran yeni Android arayüzü: One UI

Samsung, minimalist bir tasarıma sahip olan ve özellikle tek elle telefon kullanımını kolaylaştıran One UI arayüzünü görücüye çıkarttı. 
Samsung'tan tek elle kullanımı kolaylaştıran yeni Android arayüzü: One UI

Samsung'un katlanabilir akıllı telefon modeli ile karşımıza çıktığını sizlere bugün aktarmıştık. Geliştirici konferansında Android arayüzü ile ilgili önemli detaylar da paylaşan Samsung, minimalist bir tasarıma sahip olan ve özellikle tek elle telefon kullanımını kolaylaştıran One UI arayüzünü görücüye çıkarttı.

Temiz ve minimal bir tasarım ile karşımıza çıkan One UI arayüzü, en sık kullanılan içeriklerin ekranın alt kısmında yer almasını sağlıyor. Kısacası  One UI sayesinde büyük ekranlı akıllı telefon modellerinin tek elle kullanılması çok daha rahat bir şekilde gerçekleşiyor.

Android arayüzünü karmaşayı ve dikkat dağıtan unsurları azaltmak amacıyla yeniden tasarlayan Samsung, özellikle büyük ekranlı akıllı telefon modeli olan Galaxy Note 9 modelinin daha rahat bir şekilde kullanılabilmesini amaçlıyor. Ekranın üst kısmını büyük okunabilir bir görüntüleme alanı olarak kullanan One UI, tek elle ulaşmanın daha kolay olduğu alt kısmında ise önemli içeriklere yer veriyor.

One UI ile gelen özellikler arasında karanlık mod da yer alıyor. Arayüzlerini kullanıcıların daha iyi odaklanabilmeleri ve telefonlarını hızlı bir şekilde kullanabilmeleri için tasarladıklarını belirten Samsung, arayüzü tasarlarken dağınıklıktan ve dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçındıklarını da paylaştı.

Android 9 Pie ile birlikte kullanıma sunulacak

One UI'ın ilk örneklerinin Samsung akıllı telefonlardaki Android 9 Pie beta programında karşımıza çıktığını ve şu an için beta programına dahil olan kullanıcılar tarafından aktif olarak kullanıldığını da ekleyelim. Kasım ayı itibariyle ABD, Almanya ve Kore için kullanıma sunulacak olan Android 9 Pie beta programı önümüzdeki dönemlerde ise Avrupa ve Asya bölgeleri için kullanıma sunulacak.

Son olarak One UI arayüzünün ve Android 9 Pie işletim sisteminin Samsung Galaxy S9, S9 Plus ve Note 9 modelleri için Ocak ayında resmen kullanıma sunulacağını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.