Google, New York ofisi için Chelsea Market'tan sonra St. John's Terminal'ı da satın alıyor

Mart ayında, 2,4 milyar dolar karşılığında, Manhattan'ın sembollerinden biri haline gelen Chelsea Market'ı satın alan Google, şimdi de gözünü St John's Terminal'a dikti. 
Google, New York ofisi için Chelsea Market'tan sonra St. John's Terminal'ı da satın alıyor

Son dönemde taciz iddiaları ve protesto yürüyüşleriyle gündemde olan Google, New York'taki varlıklarını genişletmeye devam ediyor. Mart ayında, 2,4 milyar dolar karşılığında, Manhattan'ın sembollerinden biri haline gelen Chelsea Market'ı satın alan Google, The Wall Street Journal'ın haberine göre şimdi de gözünü St John's Terminal'a dikti.

1934 ve 1960 yılları arasında trenler için yük terminali ve ürün dağıtım merkezi olarak hizmet veren St. John's Terminal, şimdilerde Oxford Properties tarafından yenileniyor ve genişletiliyor. Binanın modern bir ofis görünümüne sahip olması için başlayan yenileme çalışmalarında, mimarlık firması olarak karşımıza COOKFOX Architecture çıkıyor. Orijinal haliyle 3 katlı olan bina, yenilemeyle birlikte 12 katlı bir ofis alanına dönüşecek. Hudson River kenarında bulunan ve 2 bloktan oluşan St. John's Terminal, yeşil bir çatı ve teraslara da sahip olacak. İnşaat alanı olarak 120 bin 770 metrekareye sahip olan projenin 2022'de tamamlanması bekleniyor.

Google'ın hem Chelsea Market'ı satın alması hem de St. John's Terminal'ı satın almayı planlamasıyla New York'ta çalışabilecek Google çalışanın 12 bin'e kadar artacağı düşünülüyor. Arama motoru devinin an itibariyle New York'ta yaklaşık 7 bin çalışanı bulunuyor. New York City, özellikle mühendislik ve ürün geliştirme gibi iş bölümlerine ev sahipliği yapıyor.

New York'taki ilk ofisini 18 yıl önce açan Google'ın bu hamleleri, New York'ta çalışmak isteyenler için bir fırsat yaratacak mı, bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.