Yeni Mac mini, MacBook Pro 13 inç modelinden daha güçlü

Performans testi sonuçlarına göre 6 çekirdekli Intel Core i7 işlemcisine sahip olan Mac mini, 2017 yılında karşımıza çıkan 10 çekirdekli Intel Xeon işlemciye sahip olan iMac Pro modelinden daha başarılı bir performansa sahip.
Yeni Mac mini, MacBook Pro 13 inç modelinden daha güçlü

30 Ekim tarihinde düzenlenen Apple’ın özel etkinliğinde yeni Mac Mini modelinin tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Hem tasarım hem de donanım anlamında önemli değişim geçiren yeni Mac mini, özellikle sunduğu başarılı performans ile dikkatleri çekiyor. Bugün ortaya çıkan performans testi sonuçlarına göre 6 çekirdekli Intel Core i7 işlemcisine sahip olan Mac mini, 2017 yılında karşımıza çıkan 10 çekirdekli Intel Xeon işlemciye sahip olan iMac Pro modelinden daha başarılı bir performansa sahip.

6 çekirdekli Intel Core i7 işlemcisine sahip olan yeni Mac mini, Geekbench 4 performans testinde tek çekirdek için 5 bin 912, çoklu çekirdek için ise 24 bin 740 gibi başarılı skorlar aldı. Özellikle tek çekirdek performansında başarılı sonuçlar veren yeni Mac mini, 10 çekirdekli Intel Xeon işlemciye sahip olan iMac Pro ve 2018 yılında tanıtılan Intel Core i7 işlemcili MacBook Pro 13 inç modelini geride bıraktı.

Karşılaştırmak gerekirse 2017 yılında tanıtılan iMac Pro modeli Geekbench 4 performans testinde tek çekirdek için 5 bin 287 skor alırken, MacBook Pro 13 inç modeli ise 5 bin 136 gibi bir skor almayı başardı. Çoklu çekirdek anlamında iMac Pro modelinin gerisinde kalan yeni Mac mini, 2018 MacBook Pro modelini ise geçmeyi başardı.

En yüksek konfigürasyon 33 bin TL

Intel Core i3, i5 ve i7 işlemcili olmak üzere 3 farklı modele sahip olan yeni Mac mini, ülkemizde 5 bin 999 TL fiyat etiketi ile satılıyor. Yeni Mac mini modelinin en pahalı konfigürasyonunun fiyatı ise yaklaşık 33 bin TL seviyelerinde. Bu konfigürasyonunun içinde 4.6 GHz’e kadar Turbo Boost desteğine sahip 8. nesil Intel Core i7 işlemcisi, Intel UHD Graphics 630 grafik işlemcisi ve 2 TB SSD depolama alanı gibi önemli özellikler bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.