Dropbox'ın yeni ürünü Dropbox Extensions, iş akışını kolaylaştırmayı hedefliyor

Bulut depolama servisi Dropbox, üçüncü taraf ortaklarla iş akışları ve entegrasyonlar oluşturma becerisini geliştirmek amacıyla tasarlanan Dropbox Extensions'ı duyurdu.
Dropbox'ın yeni ürünü Dropbox Extensions, iş akışını kolaylaştırmayı hedefliyor

Geçtiğimiz haftalarda Gmail'e entegrasyonu gerçekleştirilen bulut depolama servisi Dropbox, üçüncü taraf ortaklarla iş akışları ve entegrasyonlar oluşturma becerisini geliştirmek amacıyla tasarlanan Dropbox Extensions'ı duyurdu.

Dropbox'ta mühendislik, ürün ve tasarım bölümünün kıdemli başkan yardımcısı olan Quentin Clark'ın kaleme aldığı habere göre, Dropbox depolarında saklanan içeriği alma ve bunu insanların kullandığı diğer araçlarla entegre etmenin yolları üzerine uzun zamandır çalışılıyordu.

Clark bu konuyla ilgili olarak, imzalı bir sözleşme almak için atılan adımlar örneğini veriyor. Bunu gerçekleştirmek için bir kişiye sözleşmeyi göndermeniz, onun indirilmesi, sanal olarak imzalanması, kaydedilmesi, daha sonra da imzalı sürümü kaydetmeden önce sözleşmenin karşı tarafa Dropbox ile geri gönderilmesi gerekiyor. Dropbox Extensions ise sözleşmelerin imzalanmasından videoların eklenmesine kadar tüm işin tek bir yerde halledilmesini sağlıyor ve böylece iş akışlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Dropbox Extensions ile neler yapılabilir?

  • Herhangi bir sözleşme imzalamak için yükleme, indirme veya tarama yapılmasına gerek kalmaz. Platform üzerinden hepsi gerçekleştirilebilir.
  • İmzalanan sözleşme, doğrudan Dropbox dosyasından son hedefe gönderilebilir.
  • Gerçek zamanlı geribildirim almak için videolara açıklama eklenebilir veya Dropbox'taki görüntülenme özellikleri düzenlenebilir.
  • Güncellemeler otomatik olarak paylaşılan klasörlere geri kaydedilir ve böylece tüm ekip senkronize edilir.

Dropbox Extensions, Adobe, Autodesk, DocuSign, Vimeo, airSlate, HelloSign, Nitro, Smallpdf ve Pixlr ortaklıkları ile tasarlandı. Bahsi geçen tüm şirketlerin ürünlerini tek bir platformda bulmak, hiç şüphesiz birçok Dropbox kullanıcısının işini kolaylaştıracak ve kullanıcılara zamandan kazandıracak. Ayrıca hatırlatalım; Dropbox Extensions'ın yenilikleri bununla da kalmayacak. Quentin Clark, ekibin başka özellikler üzerinde çalıştığının da altını çizdi. Fakat bunların ne olduğu henüz açıklanmadı.

Dropbox Extensions'ın 27 Kasım'da aktif edileceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.