Letgo'nun "Ücretsiz Eşya" kategorisinde, 1 ayda 86 bin eşya listelendi

Letgo'nun

Dünyanın önemli ikinci el alım-satım platformlarından biri olan letgo, geçtiğimiz eylül ayının sonlarına doğru #ÖğrenciyeEşya iyilik hareketini başlatarak “Ücretsiz Eşya” kategorisini kullanıma açmıştı. Webrazzi Summit 2018 etkinliğindeki "Viralden Liderliğe Mobilin Dünyası" adlı panelde de letgo'nun Ülke Müdürü Onur Kavak, bu hareketin ortaya çıkışından ve platformun bu konudaki hedeflerinden bahsetmişti.

1 aydan biraz daha uzun bir sürede 60 binden fazla letgo kullanıcısı, yaklaşık 86 bin adet ürününü Ücretsiz Eşya kategorisine ekledi. Platforma eklenen ve ücretsiz başlığında listelenen bu eşyalar da ihtiyaç sahipleriyle buluştu. Her ne kadar letgo, Ücretsiz Eşya kategorisini öğrencileri baz alarak aktif etmiş olsa da bundan faydalanan tek kesimin öğrenciler olmadığını belirtelim.

Bu konuda platformu aktif olarak kullanan biri olarak örnek vermek istiyorum. Ücretsiz Eşya kategorisine tek kişilik baza ve yatak koyduğumda ilan, bir gün içinde 700'den fazla görüntülemeye ulaştı. İlanla ilgili 100'den fazla kullanıcıdan mesaj aldım ve bu kullanıcılar arasından öğrenciler de bulunuyordu. Nitekim öğrencilerin özellikle böyle büyük eşyaları taşımak için yeterli bütçeleri ya da olanakları bulunmuyor. Genel olarak, mesaj atan kullanıcılar ise ikinci el eşya satan dükkan sahipleri oluyor. O yüzden burada listelenen ürünlerin kaçının gerçekten öğrenciye ulaştığını söylemek mümkün değil.

Fakat 1 ay gibi bir sürede, listelenen 86 bin eşyadan en azından bir kısmının ihtiyaç sahiplerine gidiyor olması da genele baktığımızda önemli bir olay diyebiliriz. Belki de letgo'nun hedefi rakamlardan ziyade eşyaları gerçek anlamda ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak olmalı. Listemele için yapay zekayı kullanan platform, bu şekilde kullanıcıları da belirleyip ona göre bir yol haritası çizebilir. Benim kişisel görüşüme göre #ÖğrenciyeEşya hareketi de bu şekilde gerçekten adının hakkını verebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.