Instagram liseleri hedefleyen Okul Hikayeleri özelliği üzerinde çalışıyor

Instagram liseleri hedefleyen Okul Hikayeleri özelliği üzerinde çalışıyor

Geçtiğimiz aylarda üniversiteleri kapsayan grup özelliğini test etmeye başlayan Instagram, şimdi de ortak Okul Hikayeleri özelliği üzerinde çalışıyor. Okul Hikayelerini sadece belli bir okulun öğrencileri görebilecek veya üretilmesine katkıda bulunabilecek. Bunun yanı sıra Instagram, bu Hikayelerin, okuldaki zorbalara araç olmaması için de sıkı bir moderasyon uygulayacak.

Hatta konuyla ilgili olarak Instagram'ın kodunda şu ifade yer alıyor:

Okul hikayeleri, topluluğun güvenliğinden emin olmak için manuel olarak değerlendirilecek.

Okul Hikayeleri, çocuklar için yabancıların ya da ailelerin gözetimi olmaksızın eğlenceli bir alan yaratmayı amaçlıyor. Yine de bu paylaşım formatı gençlerin özenme ve dışlanma odağında gelişen problemlerinin artmasına da yol açabilir.

Bu arada özelliğin, Instagram'ın kodundaki gizli özellikleri keşfetmesiyle tanınan Jane Manchun Wong tarafından keşfedildiğini belirtelim. Instagram ise bu keşfedilen yeni özellik hakkında yorum yapmayı tercih etmedi. Ancak hatırlarsanız Wong'un isim etiketi, video arama ve müzik etiketi gibi önceki keşifleri de Instagram tarafından detaylı bir açıklama olmaksızın belli bir süre içinde yayına alınmıştı.

Bu noktada Instagram'ın bir çok özelliği test ettiğini ancak bazılarını yayına almayabileceğini de hatırlatalım. Öte yandan eğer şirket bu özelliği yayına almaya karar verirse, Okul Hikayeleri'nin aylar sonra yayına alınması da olası.

Yine de Okul Hikayeleri, Instagram için ciddi bir moderasyon yükü oluşturabilir. Aynı şekilde şirket, bu yeni özellikle birlikte yeni taciz problemleriyle de uğraşmak zorunda kalabilir. Bu noktada zorbalığın keskin kenarları olmadığını ve moderasyon ekibinin bunu algılayabilmek için detaylı bir eğitimden geçmesi gerektiğini hatırlamakta fayda var. Ne de olsa daha önce Netflix'te yayınlanan American Vandal belgeselinde Thurd Burglar Instagram hesabının öğrencilere uyguladığı zorbalığı ve okuldaki şiddet eylemlerine tanık olduk. Tam da bu nedenle Instagram'ın bu özelliği yayına almaması da büyük bir olasılık.

Instagram'ın yeni URL özelliği

Bu tartışmalı özelliğin yanı sıra Instagram'ın daha işlevsel yeni bir özelliği daha test ettiğini duyuralım. Hikayeler için bir URL taslağı prototipi hazırlayan Instagram, kendi platformu dışında da kullanıcıların Hikaye linkleri paylaşmasını sağlıyor. Özellikle Influencerlar'ın, ünlülerin ve markaların göz bebeği olabilecek nitelikteki bu özellik, farklı platformlardan Hikayelere izleyici çekebilir.

Şimdilik şirketin bu özellik hakkında da herhangi bir yorumda bulunmadığını belirtelim. Yine de özellikle pazarlama ekiplerinin bu yeni URL özelliğiyle trafik alma fikrini seveceğini söyleyebiliriz.  Twitter ve YouTube gibi sosyal ağlarda kullanılabilecek olan Hikaye linkleri sayesinde markalar daha dinamik içeriklere erişimini arttırabilir.

Görünen o ki; Instagram hem marka tarafında hem de kullanıcı tarafında yapacağı yeniliklerle Hikayelerdeki etkileşimi arttırmaya kararlı. Özellikle Üniversite ve Okul odağındaki geliştirmeler platformda yeni topluluklar oluşmasını desteklerken, Instagram'ın ana şirketi Facebook'un da ilk etapta bir okul platformu olduğunu akıllara getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.