Kripto gizlilik girişimi StarkWare 30 milyon dolar yatırım aldı

Kripto gizlilik girişimi StarkWare 30 milyon dolar yatırım aldı

Kriptografi girişimi StarkWare, Paradigm liderliğinde gerçekleşen ve önemli yatırımcıların katılım gösterdiği yatırım turunu 30 milyon dolar ile kapattı.

zk-STARKS isimli bir gizlilik özelliği geliştiren StarkWare, yatırım turuna dair paylaştığı blog gönderisinde bu teknolojiyi ticarileştirmek üzere çalıştığını belirtti. Zk-starks büyük hacimdeki verileri sıkıştırıp küçük veri parçacıklarına dönüştürüyor ve bilgileri gizli tumak için  Sıfır Bilgi İspatı (zero-knowledge proofs) kullanıyor.

StarWare herkese açık olan blockchain ağlarında da kendi protokolüne benzer bir gizlilik protokolü eklemek istiyor. Hatta şirketin kurucuğu ortağı Eli Ben-Sasson bu nedenle teknolojilerinin çok ilgil gördüğünü de belirtiyor. Bu arada gizlilik odağında geliştirilen kripto para zcash'in de, hali hazırda kullanıcılarına zero-knowledge proof sistemine benzer bir hizmet sunduğunu hatırlatalım.

Yine de StarkWare'in destekçilerine baktığımızda, zcash'e rağmen bu teknolojinin de gelecek vadettiğini söylemek mümkün. Zira bu yatırım turunda Intel Capital, Sequoia, Atomico, DCVC, Wing, ConsenSys, Coinbase Ventures, Multicoin Capital, Collaborative Fund, Scalar Capital ve Semantic Ventures ilk kez girişimi destekledi. Aynı şekilde Pantera, Floodgate ve Naval Ravikant da yatırım turuna katılım göstererek girişimi bir kez daha desteklediler.

Son olarak bu yatırım turuyla birlikte Paradigm kurucu ortağı Matt Huang'ın StarkWare yönetim kuruluna katılacağını da ekleyelim. Aynı şeklide Paradigm'in liderlik yaptığı ilk yatırım projesinin  StarkWare'in öz sermaye yatırım turu olması da dikkat çekici.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.