Yaşlılar için yere düşmeleri algılayan IoT girişimi Walabot

Özellikle ileri yaş grubu için yere düşme hayati tehlike arz eden sorunların başında geliyor. Walabot adlı girişim ise, sensörleri aracılığıyla yere düşmeleri anında tespit edebiliyor.
Yaşlılar için yere düşmeleri algılayan IoT girişimi Walabot

Günümüzde yaşlıların karşılaştığı büyük problemlerin başında yere düşme geliyor. Yalnız yaşayan yaşlılar için bu tarz düşme olayları hayati tehlike arz edebiliyor. Kimi zaman yaşanan kazalar sonucu erken müdahale de kritik önem arz ediyor. Bu alanda önemli bir ihtiyacı fark eden Walabot, geliştirdiği yeni IoT ürünüyle yere düşme olaylarını anlık olarak tespit edebiliyor.

Vayyar Imaging'in geliştirdiği sensörler sayesinde Walabot üç boyutlu olarak alan tespiti yapıyor. Kısacası ürünün üzerinde bir kamera yok, bu da gizlilik konusunda önemli bir detay. Walabot sadece sensörlerini kullanarak yere bir düşme olduğu anda tespit gerçekleştiriyor. Bir düşme yaşanır yaşanmaz ise belirlenen kişiye otomatik olarak arama yapıyor.

Walabot'un fiyatı 250 dolar olarak belirlenmiş. Kolay bir kurulumla birlikte kablosuz internet ağına bağlanarak aktif hale getiriliyor ve banyoya kurulumu gerçekleştiriyor. Böylece yaşlılar banyoya gittiklerinde ıslak zeminde kayarak düşme gibi talihsiz kazalar sonucunda daha hızlı yardım alabilme şansına sahip oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.