Facebook'un yeni özelliğiyle Myspace, Facebook'ta yeniden doğuyor

Eğer siz de MySpace dönemini özlüyorsanız, Facebook'un yeni müzik paylaşımı özelliği ilginizi çekebilir. Facebook yayına alacağı yeni özellikle birlikte, kullanıcıların en sevdiği şarkıların müziklerini profillerinde paylaşmasını sağlıyor.
Facebook'un yeni özelliğiyle Myspace, Facebook'ta yeniden doğuyor

Eğer siz de MySpace dönemini özlüyorsanız, Facebook'un yeni müzik paylaşımı özelliği ilginizi çekebilir. Facebook yayına alacağı yeni özellikle birlikte, kullanıcıların en sevdiği şarkıların müziklerini profillerinde paylaşmasını sağlıyor. Artık yenilenmiş Müzik sekmesinden parçalar seçerek profilinizde paylaşabilecek ve favori parçalarınızı profilinizin üst kısmına tutturabileceksiniz.

Böylece eskiden sadece sayfa beğenisi olarak görünen müzik sekmesi artık dinlenebilen parçalara yer veriyor. Bu yeni özelliğin, bu yılın son aylarında seçilen ülkelerde yayına alınacağını da belirtelim.  Özellik kapsamında arkadaşlarınız parçanın tamamını dinleyemeyecek, ancak şarkıya eşlik eden ve sanatçı fotoğraflarıyla albüm görsellerini içeren bir video kolajı izleyebilecek.

Son birkaç yıldır telif hakları ve müzik özellikleri üzerinde çalışan Facebook, sonunda Spotify veya Apple Music ile yayın ortaklığı yapan platformlara karşı hamlesini de yapmış oldu. Üstelik daha önce test edilen iki müzik odaklı özellik de profilde yer alacak olan Müzik kısmına eklendi.

Lip Sync Live özellikleri

Hatırlarsanız daha önce Facebook'un Musically benzeri Lip Sync özelliğinden bahsetmiştik, özellik bugünden itibaren bir çok farklı ülkedeki kullanıcıya açılıyor. Lip Sync aynı zamanda sanatçıların performans sergilemesi ve hayranlarıyla iletişim kurabilmesi için Sayfaların da kullanımına açıldı.

Lip Sync sayesinde kullanıcıların Facebook’ta canlı yayın yaparken, popüler bir şarkıyı seçerek o şarkıyı söylüyormuş gibi yapabildiğini hatırlatalım. Bu noktada şarkı söylemeyi kolaylaştırmak için Facebook, Lip Sync Live'a şarkı sözleri de eklemeye başladı. Kullanıcılar artık Dua Lupa’nın “New Rules,” Khalid’in “Better” ve Maroon 5'ın “Girls Like You” şarkılarını daha rahat bir şekilde söyleyebilecek.

Hikayeler'de ve Haber Kaynağı'nda Müzik

Yakın zamanda Instagram Hikayeler'de yayına alınan müzik çıkartmalarının ardından Facebook da kendi Hikayeler özelliğine soundtrack eklemeyi getiriyor.  iOS ve Android kullanıcılarının erişebildiği bu yeni özellik, Avustralya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Büyük Britanya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Meksika, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya, İsveç, İsveç ve ABD'de  tüm kullanıcılara açıldı. Özellik, bir şarkı listesinden seçim yapmanızı ve bu şarkıyı Hikayenize eklemenizi sağlıyor. Üstelik bu içeriği Haber Kaynağı'nda paylaşmanız da mümkün.

Facebook'un platformdaki telif hakları ihlalerine çözüm getirmek üzere çıktığı bu yolculuğun yeni müzik özelliklerin dönüşmesi oldukça etkileyici. Görünen o ki; kullanım oranı ve gelirleri gerileyen şirket, etkileşim eksiğini bu yeni özelliklerle gidermeye çalışıyor.Facebook'un genç kitlenin ilgisini çekmek adına attığı bu adım, elindeki lisanslar sayesinde rakipleri karşısında güçlenmesini de sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.