Temassız Mastercard Toplu Taşıma projesinin bir sonraki durağı Ankara

Mastercard, Temassız Mastercard Toplu Taşıma projesinin bir sonraki durağının Ankara olduğunu da duyurdu.
Temassız Mastercard Toplu Taşıma projesinin bir sonraki durağı Ankara

E-ticaretten KOBİ çözümlerine, toplu taşımadan turizme kadar Türkiye ekonomisine katkı sağlayan projeler ve gelecek planlarını düzenlediği bir basın toplantısı ile paylaşan MastercardTemassız Mastercard Toplu Taşıma projesinin bir sonraki durağının Ankara olduğunu da duyurdu.

Düzenlenen toplantıda, kartlı ödemelerin toplam tüketici harcamalarının içindeki payının yüzde 40’lara erişmesinin ne kadar önemli olduğu belirtilirken nakdin maliyeti ve dijital ödemelerin ülke ekonomisine katkısı da vurgulandı. Mastercard'ın açıklamalarına göre 3 yıl boyunca tüm harcamaların elektronik ödeme üzerinden yapılması halinde ülke ekonomisinin 43 milyar TL kazanımda olacağını belirtildi.

‘Nakitsiz bir dünya’ hedefiyle çalıştıklarını belirten Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, Mastercard’ın bir ülkenin ekonomik reformuna birinci elden destek vermesine en iyi örnek olarak “Nakitsiz Azerbaycan” projesini gösterirken; proje kapsamında Azerbaycan ülke ekonomisinin dijital dönüşüm yol haritasının devlet tarafından kabulünün altını da çizdi.

E-ticaretin sürdürülebilir ekonominin şartlarından biri olduğunu söyleyen Çağlayan, sunumuna Mastercard’ın dijital ödeme çözümü Masterpass'den de bahsetti. Müşterilerin, Masterpass üyesi işyerlerindeki alışverişlerinde bilgilerini tekrar tekrar girmeleri gerekmeksizin, tek tıkla güvenle ödeme yapabildikleri belirten Çağlayan, çözümün chat’leşerek ödeme versiyonunu da cep telefonundan canlı olarak sipariş verilerek sunulduğunu da sözlerine ekledi.

Aralık ayında Ankara'da kullanıma sunulacak

Toplu taşıma konusundaki çözümleri ile de dikkatleri çeken Mastercard, halihazırda Kocaeli, Muğla, Gaziantep, Mersin, Adana, Bandırma ve Sivas’ta kullanılan Temassız Mastercard Toplu Taşıma projesinin yeni durağının Ankara olduğunu da paylaştı. Aralık ayında Ankara’da tüm Temasssız Mastercard kartların ve cep telefonlarının kullanılabileceğinin müjdesini veren Çağlayan, 2018 yazı turist sayısındaki artışına dikkat çekerken, bir sonraki adım olarak harcama rakamlarının artırılmaya odaklanılması gerektiğinin altını da çizdi.

Mastercard’ın 10 yıldır yayımladığı ve tüm dünyada 162 şehri kapsayan, “Hedef Şehirler Endeksi” raporunun 2018 yılı sonuçlarına göre İstanbul, global listede ilk 10’da 9’uncu olarak yer alırken, Antalya ise Avrupa’da ilk 10 şehir arasına 4. sıradan girdi, 20 şehirlik dünya sıralamasına ise 11. sıradan giriş yaptı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.