Uber, Londra'daki sürücülerin elektrikli araca geçmelerini sağlamak için 200 milyon sterlin fon ayırdı

Uber, Londra'daki sürücülerin elektrikli araca geçmelerini sağlamak için 200 milyon sterlin fon ayırdı

Günümüz tüketici dünyasında markalara olan beklenti hiç olmadığı kadar hızlı değişiyor. Artık iyi bir servis ya da ürün yeterli değil. Şirketler açısından ise kar elde etmekten çok daha fazlasını yapma sorumluluğu taşıdıkları bir tablo var ortada.

Marka imajını tazelemede ve tüketicide güven hissini artırmada kararlı olan Uber, sorumluluk sahibi bir marka olduğunu oldukça akıllı bir plan ile göstermeye çalışıyor. Şirket geçtiğimiz yıl İngiltere'nin başkenti için duyurduğu 'Clean Air Plan'ı önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçirecek.

Uber'in 'Clean Air Plan'ının altında Londra'daki hava kirliliğinin üstesinden gelebilmek için şehirdeki Uber araçlarının 2025 yılına kadar elektrikli olmasını sağlamak var. Uber, uygulamasında elektrikli araç kullanımını teşvik etmek için 200 milyon sterlinlik ( yaklaşık 260 milyon dolar) bir fon yaratmayı umuyor. Fon ile Londra'daki 45.000 sürücünün neredeyse yarısını 2021 yılına kadar tamamen elektrikli araçları kullanması hedefleniyor.

Clean Air Plan'ın bir parçacı olarak şirket, Londra'daki Uber uygulaması aracılığı ile yapılan her yolculukta, sürücülerin ücretlerine mil başına  ‘clean air fee’ (temiz hava ücreti) ödemesi yapacak. Öte yandan Londra'daki uygulamayı kullanan her sürücünün elektrikli araca geçmelerine yönelik destek alabilecekleri belirtiliyor. Uber'ın yaptığı açıklamaya göre,  uygulamayı haftada ortalama 40 saat kullanan bir sürücü, iki yıl içinde yeni bir elektrikli araç satın almak için yaklaşık 3.000 sterlin tasarruf edebilecek.

Uber'in başlattığı bu çalışma, Uber için elbette yeni iş ortaklarını da beraberinde getirecektir. Şirket şimdiden BP ChargeMaster, EVBox, Franklin Energy, NewMotion gibi elektrikli araç şarj istasyonları ile iş ortaklığına gitti. Son olarak Nissan ve Çin'li araç üreticisi BYD'nin de elektrikli araçları ile planda yer alan oyuncular olduğunu paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.