Facebook, TikTok benzeri yeni uygulaması Lasso üzerinde çalışmaya başladı

Lasso, kişilerin dudaklarının senkronize edilmesini veya popüler şarkılar ile dans etmesini sağlayan, kullanıcıların videoları kaydedebileceği ve paylaşabileceği bir platform olacak.
Facebook, TikTok benzeri yeni uygulaması Lasso üzerinde çalışmaya başladı

Facebook, geçtiğimiz aylarda Musical.ly ile birleşen sosyal medya platformu TikTok'a benzeyen yeni uygulaması Lasso üzerinde çalışmaya başladı. Sosyal medya devi bir süredir, Musical.ly ile rekabet etmek için Talent Show ve Lip Sync gibi özellikleri test ediyordu.

Cambridge Analytica skandalıyla baş gösteren kişisel verilerin sızdırılması problemleri sonrasında Facebook, özellikle genç sosyal medya kullanıcıları tarafından terk edilmişti. Platform, şu anda gençler arasında fazlasıyla popüler olan TikTok uygulamasına benzer bir ürün üzerinde çalışarak genç nüfusu hedeflediğini kanıtlıyor. Facebook’un bir süredir özellikle genç kullanıcıları odağına alan çalışmalar yaptığını görüyoruz. Bu kapsamda Snapchat'i satın almak isteyen Facebook, karşı tarafın teklifi reddetmesiyle Instagram'a Snapchat'in birçok özelliğini entegre etti. Snapchat'in eskisinden daha az kullanılması da Instagram'ın, haliyle Facebook'un, ivme kazanmasına neden oldu.

Snapchat stratejisi, Lasso ile devam ediyor

Lasso, kişilerin dudaklarının senkronize edilmesini veya popüler şarkılar ile dans etmesini sağlayan, kullanıcıların videoları kaydedebileceği ve paylaşabileceği bağımsız bir ürün oluşturuyor. Lasso ile tıpkı Snapchat benzeri bir strateji izleyen Facebook'un, aylık 60 milyondan fazla kullanıcısı bulunan TikTok'u satın alması ise mümkün görünmüyor. Fakat Facebook, aynı stratejide devam ederse Lasso'yu TikTok'un önüne bile geçirebilir.

Lasso, daha önce Facebook TV'de çalıştığı bilinen Facebook'un ürün tasarımcısı Brady Voss'un önderliğinde tasarlanacak. Bir süredir diğer sosyal medya platformlarını yakın markaja alan Facebook, 2018’in ilk aylarında yeni geliştirdiği uygulaması için müzik şirketleriyle lisans anlaşmaları sağladı. Böylece kullanıcılar tarafından çekilecek olan Lasso videolarındaki telif hakkı sorunlarını erkenden çözülmüş oldu.

Son olarak, Facebook kullanıcılarının yakında favori şarkılarını profillerine sabitleme özelliğine sahip olacağını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.