Musical.ly kardeş uygulaması TikTok ile birleşiyor

Musical.ly kardeş uygulaması TikTok ile birleşiyor

Son zamanlarda gençlerin gözdesi haline gelen Musical.ly, Tiktok ile birleşiyor. Musical.ly'yi geçtiğimiz yıl 1 milyar dolara satın alan ByteDance, aynı zamanda Tiktok'un da sahibi. Bu gelişme ile birlikte uygulama, tüm kullanıcı verileri ve hesapları Titok ile birleşiyor.

Bugün gerçekleşen bu birleşme sonucunda Musical.ly kullanıcıları uygulamalarını güncellediklerinde uygulamanın Tiktok'a dönüştüğü görecek. Üstelik kullanıcıların hesapları, videoları ve kişisel ayarları yeni uygulamada mevcudiyetini koruyor.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra kullanıcılar uygulama içinde günde iki saatten fazla aktif olduğunda bir bildirim ile uyarılacak. Bu yeni özellik ise Facebook ve Instagram'da benzer bir özelliğin yayına alınmasından bir gün sonra piyasaya sürüldü.

ByteDance bu hamlesiyle iki uygulamanın hedef kitlesini sağlamlaştırıyor. 4 yıllık geçmişi olan ve özellikle ABD'de aktif olarak kullanılan Musical.ly, 100 milyon kullanıcıya sahipken, 2016'da üretilen TikTok ise Çin dışında dünya çapında hizmet veriyor ve 500 milyon aktif aylık kullanıcısı buluyor.

Bu arada Musical.ly'nin kurucusu ve TikTok'ın kıdemli başkan yardımcısı Alex Zhu deneyim odaklı bu iki uygulamanın baştan beri birleşmeye uygun olduğunu söylüyor. Birleşmenin Musical.ly'nin ayrı bir canlı yayın uygulaması Live.ly'nin Haziran ayında kapanmasını takip ettiğini belirtelim. Zira bu kapanış Musical.ly satın almasının şartları arasında yer almaktaydı.

Yakın zamanda Facebook'un Musical.ly ile rekabet etmek için Talent Show ve Lip Sync gibi özellikleri test ettiğini düşündüğümüzde, ByteDance'in bu adımı Facebook'un karşısında daha güçlü durmak adına attığını söyleyebiliriz. Böylece sadece iki platformdan birine giden reklam gelirleri daha fazla kullanıcıya sahip tek bir platformda toplanabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.