Spotify, tüm sanatçılar için çalma listesine şarkı ekleyebilme özelliğini aktif ediyor

Spotify for Artists panosu şimdi, sanatçıların şarkılarını değerlendirilmek üzere editörlere gönderebilecekleri şekilde yeniden şekillendirildi. 
Spotify, tüm sanatçılar için çalma listesine şarkı ekleyebilme özelliğini aktif ediyor

Popüler dijital müzik platformu Spotify, bünyesinde bulunan tüm sanatçılar için "çalma listelerine şarkı ekleyebilme" özelliğini aktif ediyor. Fakat bu noktada başlık sizi yanıltmasın, zira Spotify'ın çalma listeleri, platformun kendi editörleri tarafından düzenleniyor. Spotify'ın bir süredir beta sürümünde olan yeni aracı ise müzisyenlerin kendi şarkılarını editörlere önermesine olanak sağlıyor.

Platformun tüm sanatçılar için aktif edilecek olan çalma listesi gönderme aracı, sanatçılara Spotify editörlerine ulaşmanın farklı bir yolunu vermeyi amaçlıyor. Müzisyenlerin kendi şarkılarını takip edebileceği, analizleri görüntüleyebileceği, hayran kitlesinin demografik özelliklerini görebileceği ve doğrudan müzik yükleyebileceği Spotify for Artists panosu şimdi, sanatçıların şarkılarını değerlendirilmek üzere editörlere gönderebilecekleri şekilde yeniden şekillendirildi.

Spotify, kullanıcıların dinleme alışkanlıklarını baz alarak kişiye özel birçok çalma listesi oluşturuyor. Platform bunların yanında türlere, modlara göre çalma listelerini de kullanıcılara sunuyor. Sistem her ne kadar bu listeleri hazırlarken yapay zekadan yardım alıyor olsa da fark edilmeyen birçok yeni şarkı ve müzisyen gözden kaçmaya devam ediyor. Spotify'ın yeni özelliği ise birçok yeni sanatçının keşfedilmesini sağlayacak diyebiliriz.

Spotify, bir süredir test aşamasında olan yeni özellik Temmuz ayında kullanıma sunulduğundan beri, şarkı listelerine ilk kez eklenen en az 10 bin sanatçının bulunduğunu söylüyor. Başvuran sanatçı sayısı hakkında bilgi vermeyen Spotify yetkilileri, ilk seferde listelere eklenmeyen sanatçıların daha sonra başka çalma listelerine eklenebileceğini de sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.