Facebook, yeni Messenger 4'ü piyasaya sürdü

Facebook, yeni Messenger 4'ü piyasaya sürdü

Facebook, San Francisco'da yaptığı basın toplantısında tasarımı yenilenmiş ve sadeleştirilmiş Messenger 4’ü tanıttı. Sadeliğe odaklanan Messenger 4, mesajlaşma ve bağlantı kurma konusundaki özellikleriyle de öne çıkıyor.  Messenger 4'ün gelecek haftalarda tüm dünyada kademeli olarak kullanıma sunulması bekleniyor. .

Messenger 4’ün yeni özelliklerine baktığımızda, daha kolay kullanım ve kişiselleştirilmiş sohbetler dikkat çekiyor.

Yeni tasarım ile birlikte Facebook, Messenger’ın şu anda var olan dokuz sekmesini üç sekmeye indiriyor.  Böylece şirket, tüm konuşmaları Sohbetler sekmesinin en önemli yerinde konumlandıracak. Her gün resim ve video paylaşan yüz milyonlarca kullanıcı  için de, Messenger 4’ün en üstünde Kamera gibi görsel iletişim özellikleri yer alacak.

Bunun yanı sıra, kullanıcılar Messenger 4’ün Kişiler sekmesine tıkladıklarında arkadaşlarını kolayca bulabilecek, insanların hikayelerini izleyebilecek ve çevrimiçi olan herkesi görebilecek. Nu yeni sürümde kullanıcıların Keşfet sekmesi üzerinden işletmelere bağlanması da mümkün. Aynı şekilde yine Keşfet üzerinden kullanıcılar Instant Games’te oyun oynayabilecek, bir sonraki seyahatlerini ayarlayabilecek ve haberleri takip edebilecek.

Şirket bu yeni sürümde kişiselleştirilmiş sohbetler özelliğini yayına alarak kullanıcılarına daha özel bir deneyim sunmayı da amaçlıyor. Şimdiye kadar Messenger kullanıcıları,  özel kullanıcı adları, emojiler ve sohbet renklerini kullanarak kendilerini ifade edebiliyordu. Messenger 4’e gelen yenilikle birlikte kullanıcılar artık  konuşmalardaki sohbet balonlarını kişiselleştirmek için birden fazla renk kullanabilecek. Renk geçişleri ismindeki bu yenilik sayesinde kullanıcılar, konuşma ekranının rengini ruh hallerini ya da sohbetin konusunu yansıtabilmek adına istedikleri zaman değiştirebilecek.

Bu yeniliklerin yanı sıra Facebook'un sevilen özellikleri Messenger'da tutmaya devam edeceğini de belirtelim. Bu kapsamda anket yapmak, canlı konum paylaşmak, oyun oynamak ya da grup görüntülü görüşme yapmak gibi özellikler uygulamadaki yerini koruyor.

Kullancıların ani bir değişim hissine kapılmaması için Facebook'un Messenger 4’ü aşamalı olarak kullanıma sunacağını da söyleyelim. Bu nedenle Facebook ilk etapta kullanıcılarına Karanlık Mod gibi birkaç yeni özelliği sunmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.