Yapay zekaya dayalı satış analizi girişimi People.ai, 30 milyon dolar yatırım aldı

Y Combinator mezunlarından olan People.ai, Andreessen Horowitz'in dikkatini çekti ve 30 milyon dolarlık bir yatırım aldı.
Yapay zekaya dayalı satış analizi girişimi People.ai, 30 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji gün geçtikçe gelişmeye devam ederken, analog yollarla gerçekleştirilen satış operasyonları da yerini dijital çözümlere bırakıyor. Satış görevinde çalışan herkes, yöneticilerin gözetimin bir parçası olarak ihtiyaç duydukları iş günlüğü kayıtlarının ispatını yapabilir. Ancak bir şirket, çalışanların bir anlaşmaya varmaları için gereken adımları otomatik olarak izleyebilirse, satış temsilcileri gerçek işlerini yapmak için zaman bulabilirler.

Yapay zekaya dayalı, tahmini satış analizi yapan girişim People.ai, satış temsilcileri için yukarıda bahsi geçen otomatik izlemeyi gerçekleştiriyor. Böylelikle satış temsilcileri zamandan kazanmış oluyorlar.

En genç Y Combinator mezunlarından olan People.ai, Andreessen Horowitz'in dikkatini çekti ve 30 milyon dolarlık bir yatırım aldı. People.ai'ın 30 milyon dolar kazandığı A Serisi yatırım turuna, Lightspeed Venture Partners, GGV Capital ve Y Combinator da katıldı. Yatırıma ek olarak, Andreessen Horowitz'in ortağı Peter Levine, People.ai'ın yönetim kuruluna katılacak.

Oleg Rogynskyy tarafından kurulan girişim, daha önce 7 milyon dolar yatırım almıştı. Satış yöneticilerine, bir anlaşmayı kapatmak için en iyi yolların çözümlerini sunan bir yazılım olarak faaliyete başlayan girişimin uzun vadede başka planları bulunuyor. Rogynskyy, sonunda şirketi halka almak istediğini söylese de People.ai'ın öncelikle işletmeler için bir yapay zeka çözümü olarak kendisini sağlama alması gerekiyor.

San Francisco merkezli People.ai'ın Boston ve Los Angeles'ta ofisleri bulunuyor ve şirket yakında Kanada'da yeni bir ofis açmayı planlıyor. Girişimin müşterileri arasında Lyft, Palo Alto Networks ve New Relic gibi şirketler bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.