Magnetleri dijitalleştiren yerli girişim: Akıllı Magnet

Magnetleri dijitalleştiren yerli girişim: Akıllı Magnet

Tüketicilerin uygulama indirmeden ve telefonlarının NFC özelliğini kullanarak markaların ürün ve hizmetlerine, akıllı telefonlarını markaların görsellerine yakınlaştırarak ulaşma imkanı sunan Akıllı MagnetRoitech Bilgi Teknolojileri ve Danışmanlık adı ile 2017 yılının Aralık ayında kuruldu.

Ar-Ge çalışmaları ile birlikte yazılımın geliştirilmesi ve SaaS hizmeti olarak sunulabilir hale gelmesi yaklaşık 11 ay süren Akıllı Magnet, Serkan Ünek tarafından kuruldu. Şu an için 5 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Akıllı Magnet, bugüne kadar hiçbir işe yaramayan buzdolabı magnetlerini dijitalleştirebiliyor.

Kısacası nesneleri dijitalleştiren Akıllı Magnet, tüketicilerin, işletmelerin hizmet ve ürünlerine telefonlarına hiç bir uygulama indirmeden ulaşmalarını sağlıyor. Özellikle akıllı telefonalarını sadece bir kere kullanacakları mobil uygulamalarla doldurmak istemeyenler için başarılı bir tercih olan Akıllı Magnet, KOSGEB ve TÜBİTAK Ar-Ge desteği desteği de aldı.

Şu anda McDonald’s‘ın 1000 müşterisi tarafından kullanılan Akıllı Magnet, kullanıcıların Akıllı Magnet üzerinden hızlıca McDonald’s siparişi vermelerine olanak tanıyor. Opet ile de çalışan Roitech Bilgi Teknolojileri, 550 istasyon ve 2 bin 200 noktada kullanıcılara 3 farklı çözüm sunuyor.

Magnet kültürüne yakın olan ülkelerde yaygınlaşmak istiyor

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Akıllı Magnet, 2 farklı gelir modeline sahip durumda. Akıllı Magnet, hem magnet sayısına hem de hizmet verilen lokasyona göre gelir oluşturulan iki farklı gelir modeli sunuyor. Akıllı Magnet ile Türkiye’nin alışveriş alışkanlığını değiştirmeyi hedefleyen Roitech Bilgi Teknolojileri, daha fazla tüketiciye e-ticaret alışkanlığını kazandırarak pazarın genişlemesine ve hizmet sektörünün müşterilerine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabileceklerine inanıyor.

Henüz Türkiye’de üretimi olmayan NFC etiketlerini Türkiye’de üreterek maliyetlerini düşürmeyi ve ihracat ile kazancını artırmayı hedeflediğini belirten Roitech Bilgi Teknolojileri, özellikle magnet kültürüne yakın olan ülkelerde çözümlerini, farklı uygulama alanlarını da dahil ederek yaygınlaştırmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.