Uber, UberExpress ile drone kullanarak "uçan burger" servisine başlayabilir

Uber, drone teslimatını işlevsel hale getirmek ve 2021 yılına kadar ticari kullanıma açık olmak için bir operasyon yöneticisi görevlendirmek istiyor.
Uber, UberExpress ile drone kullanarak

Geçtiğimiz mayıs ayında Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, şirketinin UberExpress isimli bir "drone ile teslimat" projesi üzerinde çalıştığını ve şirketin "uçan burger"lere ihtiyacı olduğunu söylemişti. Bunun da şirketin 2019'daki halka arzından önce hayata geçirmeyi planladığı bir proje olduğunu söyleyebiliriz.

The Wall Street Journal'ın radarına takılan bir iş ilanına göre Uber, drone teslimatını işlevsel hale getirmek ve 2021 yılına kadar ticari kullanıma açık olmak için bir operasyon yöneticisi görevlendirmek istiyor. İş ilanı, UberExpress'in drone teslimat girişiminin dahili adı olan UberExpress'i referans alıyor ve işe alınacak kişinin, programın güvenli, yasal, verimli ve ölçeklenebilir uçuş operasyonlarını etkinleştirmesine yardımcı olacağını düşündüklerini söylüyor. Habere göre UberExpress'in Uber Eats şemsiyesi altında var olacağını da belirtelim.

Birçok büyük şirket drone teslimat hizmetlerini test ediyor. Örneğin; Amazon ilk drone teslimatını 2016'da Prime Air ile yaptı ve Alphabet geçen yıl drone dağıtım servisini artırdı. Ancak drone operasyonları ile ilgili düzenlemeler karmaşık olduğu için şirketlerin bir insansız hava aracını görmeye başlamadan önce üstesinden gelmeleri gereken birçok yasal engel bulunuyor. Bu engeller de UberExpress'in gerçek anlamda kullanılmaya başlamasının ortalama 3 yıl süreceği gerçeğini ortaya çıkarıyor.

Geçtiğimiz günlerde, Uber'in geçici personel tedariği için Uber Works'ü test ettiği bilgisini de sizlerle paylaşmıştık. Tüm bu yeniliklere baktığımızda şirketin 2019'daki halka arz öncesi birçok farklı hizmete de göz kırptığını söylemek mümkün görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.