Uber geçici personel tedariği için Uber Works'ü deniyor

Uber geçici personel tedariği için Uber Works'ü deniyor

Financial Times'ın haberine göre Uber, yeni uygulaması Uber Works ile işletmelere etkinlik ve organizasyonlarda çalışacak garson veya güvenlik görevlileri gibi kısa süreli çalışanlar tedarik edecek. Bu yılın başında Los Angeles'ta test edilen uygulama, daha sonrasında Chicago'da hizmet vermeye başlamış.

Uber bu çalışmayla iş modelini genişlettiği ve isteğe bağlı otomobillerin, bisikletlerin ve scooter'ların kiralanmasının ötesine geçecek bir genişlemeyi test ettiğini söyleyebiliriz. Uber'in halihazırda birçok sürücüsü bulunuyor ve bu sürücülerin bir kısmının ek iş arayabileceğini göz önünde bulundurduğumuzda Uber Works'ün şirketin kendi içinde de faydalı bir hamle olacağını söylemek mümkün. Fakat şu anda test aşamasında olan Uber Works'ün personel ağında Uber sürücüleri yer almıyor.

Uber Works, Haziran ayında yeni modaliteler başkanı rolüne adım atan Rachel Holt tarafından ortaya atılmış bir fikir. 2011'den bu yana Uber için çalışan Holt, bisiklet, scooter, araba kiralama ve toplu taşıma entegrasyonu gibi yeni mobilite hizmetlerini yükseltmek ve bunlara katılmakla görevlendirildi.

Uber'in Uber Works'le ilgili olarak yorum yapmaktan kaçtığını, fakat şirketin önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan halka arzını göz önüne aldığımızda Uber'in işini çeşitlendirmeye çalıştığını söylersek yanılmış olmayız. Zira Uber'in gıda dağıtım hizmeti Uber Eats ve otonom araç girişimi Uber Advanced Technologies Group da bu çeşitlendirmeyi kanıtlıyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.