HTC'den blockchain teknolojili akıllı telefon: Exodus 1

HTC, geçtiğimiz Mayıs ayında duyurduğu blockchain teknolojisine sahip ilk akıllı telefonu modeli olan Exodus 1'i tanıttı.
HTC'den blockchain teknolojili akıllı telefon: Exodus 1

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında dünyanın blockchain teknolojili ilk akıllı telefonu olan Finney modelinden sizlere bahsetmiştik. Bugün ise dünyanın popüler akıllı telefon üreticilerinden biri olan HTC, blockchain teknolojisine sahip ilk akıllı telefonu olan HTC Exodus 1'i tanıttı.

İçinde güvenli bir cüzdan da barındıran Exodus 1, sahip olduğu cüzdanı cihazın işletim sistemi olan Android işletim sisteminden farklı bir alanda tutuyor. Böylece daha güvenli bir çözüm sunmuş olan HTC Exodus 1, ilk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında duyurulmuştu.

Exodus 1, telefonunuzun kaybolması, çalınması veya anahtar bilgilerinizin yanlış girilmesi durumlarında kullanılmak üzere bir sosyal anahtar kurtarma mekanizmasına da sahip. Bu mekanizma sayesinde kurtarma bilgilerini birkaç arkadaşınızla birlikte paylaşabiliyorsunuz.

Söz konusu paylaşımların gerçekleştirilebilmesi için HTC tarafından gizli bir paylaşım algoritmasının gerçekleştirildiğini de belirtelim. 18:9 ekran formatına sahip 6 inçlik bir ekran ile karşımıza çıkan Exodus 1, gücünü Qualcomm'un Snapdragon 845 işlemcisinden alıyor.

6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama sunan HTC Exodus 1, toplamda 4 adet kameraya sahip. Arkada 16 megapiksellik çift kameraya sahip olan Exodus 1, önde ise 8 megapiksellik iki adet kamera tercih etmiş. Sahip olduğu IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı dayanıklı da olan Exodus 1, Android Oreo işletim sistemini kullanıyor.

Arka kısmında transparan bir tasarım kullanan Exodus 1, 3 bin 500 mAh büyüklüğünde bir bataryaya da sahip. Yaklaşık 960 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan Exodus 1, şu an için 34 ülkede ön siparişe açılmış durumda. Bu ülkeler arasında Türkiye'nin olmadığını da ekleyelim.

960 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olsa da Exodus 1 modelini para ile satın almak mümkün değil. Sadece bitcoin ve Ether ile alınabilen Exodus 1 modelini satın almak istiyorsanız 0,15 BTC veya 4,78 ETH'yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.