Blockchain teknolojili ilk akıllı telefon: Finney

Blockchain teknolojili ilk akıllı telefon: Finney

"Blockchain teknolojisi dünyayı değiştirecek" diyenlere henüz inanmıyorsanız bunun en büyük nedeni blockchain teknolojisinin ne gibi farklı alanlarda kullanılabileceğine dair pek fikir sahibi olmamanız olabilir. Merkezi olmayan kripto paraların en büyükleri olan Bitcoin ve Ethereum'un kullandığı blockchain teknolojisi, donanımlara da entegre edilebiliyor.

2017 yılı başlarında tanıtılan 14.000 dolar değerindeki Solarin telefonunu geliştiren şirket olan Sirin Labs, blockchain teknolojisini entegre ettikleri dünyanın ilk akıllı telefonu olan Finney'i duyurdu. Finney, dünyanın en güvenli telefonu olarak tanımlanıyor. Bu da dilerseniz kripto paralarınızı bu telefonda tutabileceğiniz, yani cüzdan olarak da kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Sirin Labs'ın dün duyurduğu Finney, Ethereum altyapısını kullanarak geliştirilmiş Status uygulaması ile beraber geliyor.

Status, ICO yaptığı dönemde 24 saatten kısa bir sürede 100 milyon dolardan fazla para toplamayı başarmış ve geliştirilmeye devam eden bir açık kaynak kodlu bir platformdur. Status'un geliştirdiği mesajlaşma, ödeme ve mobil tarayıcı gibi özellikleri, kullanıcıların merkezi olmayan bir sistem üzerinden birbiriyle etkileşime girmesine ve para alış-verişi yapmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Bu sistemin Finney'e dahili olarak gelmesi kullanıcıların şifreli mesajlaşabileceği ve kripto paralara başka bir platforma ihtiyaç duymadan ulaşabileceği anlamına geliyor.

Status kurucu ortağı Carl Bennetts yaptığı bir açıklamada "bu platformu piyasaya çıkaracağımıza dair açık kaynak kod dünyasına bir taahhüdümüz var. Ethereum temelli bu yenilikçi ürünü daha fazla yayabilmek için sektörün öncüleri ile işbirlikleri yapmaya devam edeceğiz ve gelecekte bir çok akıllı telefonda yer almasını sağlayacağız." dedi.

Tam anlamıyla güvenli bir telefon geliştirirken Status gibi bir yazılım ile anlaşmak oldukça akıllıca görünüyor. Bu sayede kullanıcıların cebine tamamen merkezi olmayan bir sistemi yerleştirebilecekler.

Sirin Labs'ın kurucusu ve CEO'su Moshe Hogeg yaptığı açıklamada, "Amacımız basit ve kullanıcı dostu bir deneyim yaşatırken blockchain teknolojisini standart hale getirmek" dedi.

Status yüklü olarak geliştirilmiş Finney'in 2018 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.