Sosyal anime ve manga içerik platformu: Animega

Animega, anime dizilerin bölümlerinin, filmlerin ve mangaların takip edilebildiği global ve sosyal bir anime içerik platformu olarak hizmet veriyor.
Sosyal anime ve manga içerik platformu: Animega

Son dönemde ülkemizdeki gençler arasında Uzak Doğu -bilhassa Güney Kore- yapımı filmler, diziler fazlasıyla popüler bir hale gelmeye başladı. Fakat şunu söyleyebilirim ki bu hayranlıktan çok daha önce başlayan bir anime ve manga furyası vardı. Uzun yıllardır ülkemizde popüler olan, Japonya'ya özgü çizgi dizi, film ve romanların popülaritesinin başlangıcı ise benim jenerasyonum için Sailor Moon'a dayanıyor. Akabinde internetin hızlı yükselişiyle bu seriler daha da çeşitlendi ve Death Note, Cowboy Bebop, Fullmetal Alchemist gibi seriler hayatımıza girdi.

Kimi zaman bu serileri düzenli bir şekilde izlemek zor oldu, merak ettiğimiz mangaları okuyacak bir platform bulamadık ya da orijinallerine sahip olmak istediğimizde fiyatların dudak uçuklatan cinsten olduğunu gördük. Yerli bir girişim olan Animega ise kullanıcıları tüm bu zorluklardan kurtarmayı hedefliyor. Animega, anime dizilerin bölümlerinin, filmlerin ve mangaların takip edilebildiği global ve sosyal bir anime içerik platformu olarak hizmet veriyor. İlk olarak "Anime Music" adı altında hizmet veren platform, 2018'in şubat ayında ise Animega ismiyle şimdiki görev tanımına sahip oldu.

Yunus Oruç tarafından hayata geçirilen Animega'ya daha sonra kurucu ortak ve CTO olarak Emre Demir katıldı. Henüz yatırım almamış olan Animega'nın 5 kişilik bir ekibi bulunuyor. Platform gelir modeli olarak aylık üyelik sistemini kullanılıyor. Animega kullanıcılarının platformu kullanabilmek için aylık 2,99 dolar ödemeleri gerekiyor.

Google Play Store'da ve bu zamana kadar 1 milyondan fazla indirilen Animega'nın şimdilik iOS uygulaması bulunmuyor. Fakat platformun iOS için yakın bir zamanda aktif edileceğini de belirtelim. Mobil platformlarda kullanıcı sayısını daha da artırarak globalde daha başarılı olmayı hedefleyen Animega'nın 2019 başında yeni bir ürünümüzle anime severlerin karşısına çıkacağını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.