Oculus'un kurucu ortağı Facebook'tan ayrılıyor

Oculus kurucu ortaklarından Brendan Iribe, Facebook'tan ayrılıyor. Ayrılığının sebebinin ise Facebook'un Oculus ile ilgili gelecek planları ve artırılmış gerçeklik ayağındaki bazı proje iptalleri olduğu öne sürüldü.
Oculus'un kurucu ortağı Facebook'tan ayrılıyor

Facebook'un Oculus'u 2014 yılında satın almasından bu yana artırılmış gerçeklik teknolojileri ciddi anlamda gelişti. Bu yaşadığımız zaman diliminde Oculus aracılığıyla farklı ürünlerle piyasaya çıktı ve gerek ürünler gerekse de içerik bir hayli gelişti.

Oculus ürünleriyle her zaman heyecan ve merak uyandıran bir girişimdi. Şirketin kurucu ortakları da Oculus satın almasından sonra Facebook için çalışmaya devam etmiştik. Ancak yaşanan son gelişmeyle birlikte, Oculus kurucu ortaklarından Brendan Iribe'dan ayrılık haberi geldi.

Konuya yakın kaynaklar, ayrılığın sebebini Facebook'un PC odaklı artırılmış gerçeklik gözlüğü projesi Raft 2'yi rafa kaldırılması olarak gösterildi. Konu basına böyle yansıyınca, Oculus kurucu ortağının projeyi bu sebeple terk ettiği düşünülmeye başlandı. Anlatılanlara göre, Facebook üst düzey yöneticileriyle Iribe arasında Oculus'un geleceği ve ürün çizgisiyle ilgili fikir ayrılıkları yaşanmıştı. Bu da Iribe ile yolların ayrılmasına sebep oldu.

Facebook yönetimi, Oculus'un herhangi bir PC ya da telefon gereksinimi olmadan her şey dahil bir artırılmış gerçeklik gözlüğü savunurken, Oculus Go ve Oculus Quest ürünleri de bu amaca hitap ederek şekillendirildi. Ancak Iribe'ın savunması ise bu akıllı gerçeklik gözlüklerinin gücünü PC'den alan, dolayısıyla çok daha güçlü ve yetenekli artırılmış gerçeklik gözlükleri olmasını istiyordu.

Facebook çıkan haberlere konuşmacısı aracılığıyla yanıt verirken, konu detaylarına ve gelecek planlarına yönelik bir paylaşım yapamayacaklarını aktardı. Dolayısıyla Oculus Rift 2 projesinin iptal edildiği ile ilgili haberlere doğrudan bir yalanlama gelmedi. Ancak Facebook'un Rift ile ilgili gelecek planları olduğunu belirten bir cümle eklemesi bir hayli ilginç oldu. Facebook'un PC odaklı artırılmış gerçeklik gözlükleri üretip üretmeyeceğini ancak yakın gelecekte öğrenebileceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.