Artırılmış ve karma gerçeklik alanlarında ürün geliştiren girişim: HoloNext

HoloNext, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve karma gerçeklik alanlarında hizmet veriyor.
Artırılmış ve karma gerçeklik alanlarında ürün geliştiren girişim: HoloNext

Artırılmış Gerçeklik ve karma gerçeklik alanlarında ürün ve yazılımlar geliştiren bir teknoloji firması olarak karşımıza çıkan HoloNext, Güven Çelikkaya ve Ömer Faruk Özdemir tarafından kuruldu. Toplamda 3 kişilik bir ekip tarafından yönetilen HoloNext, ürün geliştirme süreçlerine halen devam ediyor.

AR Core ve ARKit gibi SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) teknolojilerini ve aynı zamanda Unity Engine kullanan HoloNext, bunların dışında şu anda Artırılmış Gerçeklik çalışmalarında kullanmak üzere kendi yapay zeka tabanlı SLAM algoritmaları üzerinde araştırmalar da yapıyor.

Şu anda mobilya sektörüne yönelik olarak geliştirmekte oldukları bir artırılmış gerçeklik SaaS platformu ve SDK teknolojisi üzerinde çalışan HoloNext, ana projeleri dışında firma ve markaların AR / XR alanında hızla artan taleplerine karşılık olarak da ufak çaplı AR uygulamaları ve çözümleri de sunuyor.

HoloNext'in bugüne kadar gerçekleştirdiği projeler arasında Göbekli Tepe ARHolo Furniture ve AR Cake Marker gibi projeler yer alıyor. Özellikle yurt dışında artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerinde odaklanan Vuforio ve Wikitube gibi çözümlerle rekabet halinde olan HoloNext, kuracağı hizmet platformunda SaaS iş modeli üzerinden ilerlemeyi hedefliyor.

Aldığın hizmet kadar öde

Bu model sayesinde HoloNext kullanıcıları hizmet aldıkları oran bazında ödeme yapacaklar. Artırılmış gerçeklik (Augmented Reality) ve karma gerçeklik (Mixed Reality) kavramlarını, gelişen teknoloji ile birlikte 2019 yılında çok daha fazla duyacağımızı belirten HoloNext, bu alanda öncü yenilik ve teknolojiler geliştiren firmalardan biri olmayı hedefliyor.

İnsan ve makine etkileşimini zenginleştirecek yeni nesil deneyimler ve kapsayıcı teknolojiler geliştirmeyi hedefleyen HoloNext, önümüzdeki 3 yıl içinde artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik alanlarında teknolojiler üreten ilk 10 firma arasında yer almayı planlıyor. Son olarak HoloNext'in özellikle donanım tarafında giyilebilir AR Akıllı Gözlükleri ve HUD (Head-up-Display) ünitelerini üretmeyi planladığını ve bu üretimi ülkemizde gerçekleştireceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.