Pixel Buds'ın çeviri özelliği Google Asistan destekli tüm kulaklıklara geldi

Tek bir tuş ile dilleri simültane olarak tercüme eden Pixel Buds'ın öne çıkan bu özelliği, Google Asistan destekli tüm kulaklıklara geldi.
Pixel Buds'ın çeviri özelliği Google Asistan destekli tüm kulaklıklara geldi

Tek bir tuş ile dilleri simültane olarak tercüme eden Pixel Buds'ın öne çıkan bu özelliği, Google Asistan destekli tüm kulaklıklara geldi. Google'ın Pixel Buds için oluşturduğu Yardım Merkezi'nde yer verdiği bu yeni gelişme, Asistan destekli kulaklık kullananları sevindirecek.

Yardım Merkezi'nde kullanılan metinde yazanlar ise şu şekilde: Google Translate artık tüm asistan destekli kulaklıklarda ve Android telefonlarda mevcut.

Şimdiye kadar sadece Google'ın kendi Pixel Buds kulaklıklarında yer alan bu özellik, 40'tan fazla dilin simültane olarak çevrilmesini sağlıyordu. Özellik, daha sonrasında ise Android telefonlarda cevaplarınızı tercüme edebilen bir hoparlör olarak karşımıza çıktı.

Bu güncellemeyle birlikte yakında Google Asistan destekli ve çeviri özelliğine sahip bir çok kulaklık ile karşılaşmamız mümkün. Üstelik buna Bose QC35 II and Sony 1000X M3 de dahil. Google henüz bu konuda herhangi bir yorum yapmamış olsa da, bu yaşanan gelişmenin uzun süredir beklendiğini belirtmekte fayda var. Hatırlarsanız bu yılın Şubat ayında Google Asistan'ın 30'dan fazla dili destekleyeceğini ve çok dilli bir yapıya dönüşeceğini belirtmiştik.

Bir süredir akıllı asistan pazarında Amazon Echo ile rekabet eden Google, görünen o ki üreticilere sunacağı bu yeni özellikle hem Google Asistan'ı ön plana çıkarıyor hem de kullanım oranını artırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.