Scorp'un kurucularından ses ve görüntü destekli arkadaşlık uygulaması: Who

Globale baktığımızda en popüler arkadaşlık uygulaması Tinder olarak karşımıza çıksa da yerlide adını sıkça duymaya başlayacağımız bir uygulama ile sizi tanıştırmak istiyoruz; Who.
Scorp'un kurucularından ses ve görüntü destekli arkadaşlık uygulaması: Who

Teknolojinin günden güne ilerlemesi ve mobilin hayatımıza her geçen gün daha fazla entegre olmasıyla, eskiden kullandığımız analog yöntemler de yerini mobil çözümlere bırakıyor. Bu bağlamda herhangi biriyle arkadaşlık kurmanın da günümüze kadar çok farklı aşamalardan geçtiğini söyleyebiliriz. Analog yöntemler, internetin hayatımıza girmesiyle yerini ICQ ve MSN'e, akabinde Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına bıraktı. Günümüzde ise biriyle duygusal arkadaşlık kurabilmek için en fazla kullanılan yöntem, arkadaşlık uygulamaları olarak karşımıza çıkıyor.

Globale baktığımızda en popüler arkadaşlık uygulaması Tinder olarak karşımıza çıksa da yerlide adını sıkça duymaya başlayacağımız bir uygulama ile sizi tanıştırmak istiyoruz; Who. Sosyal medya platformu olan Scorp'un yeni bir projesi olarak karşımıza çıkan Who, diğer arkadaşlık uygulamalarından ses ve görüntü desteği sayesinde ayrılıyor. Örneğin; Tinder'da biriyle yazışarak sohbet ettiğinizde karşı tarafın sesini merak ediyorsunuz ve kişiyle buluştuğunuz zaman bu sizin için bir hayal kırıklığı olabiliyor.

Who'da ise bu hayal kırıklığı ortadan kalkıyor. Çünkü Who'da eşleştiğiniz bir kişi ile öncelikli olarak sesli görüşme gerçekleştiriyorsunuz ve iki taraf da anonim bir şekilde konuşmaya devam ediyor. 30 saniye sonra muhabbet iki tarafı da sardıysa "konuşmaya devam et" seçeneğine tıklıyorsunuz ve görüntülü konuşma özelliğinden faydalanarak karşınızdaki kişiyi hem görsel hem de işitsel açıdan daha yakından tanıma fırsatı yakalıyorsunuz.

Who'yu kullanmak için herhangi bir hesabınızı platforma entegre etmeniz gerekmiyor. Adınızı ve cinsiyetinizi yazarak otomatik olarak sohbet etmeye başlıyorsunuz.

Scorp ekibi tarafından kurulan Who, şu an için 7 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Yaklaşık olarak 2 ay içinde geliştirilen uygulama, şu an da hem iOS hem de Android kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Şu an için Türkiye ve Orta Doğu pazarına giriş yapan Who, ilerleyen süreçte kullanım alanını genişletmeyi hedefliyor.

Tamamen ücretsiz olan uygulamayı iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.