Instagram gönderilerine basarak geçme özelliği geliyor

Instagram gönderilerine basarak geçme özelliği geliyor

Hikayeler arası hızlıca ilerlemek için basarak geçme özelliği yakında Instagram gönderilerinde belirmeye başlayacak. Suprateek Bose isimli kullanıcı tarafından farkedilen bu özellik, Instagram tarafından da doğrulandı.

Ancak bu özelliğin Instagram'ın akışında belirmesi beklenirken bir Instagram sözcüsü bunun hali hazırda aktif olarak önceliklendirilen bir özellik olmadığını belirtti.

Instagram aslında otomatik oynatma özelliğini Keşfet sekmesinin Beğenebileceğiniz Videolarınızı kısmında kullanıyor. Bu özellik sayesinde video gönderiler arasında hızlıca geçiş yapmanızı sağlayan Instagram, aynı zamanda video bittiğinde yeni videoya atlayarak  video izlenmelerini de arttırabiliyor. Daha önce içerik üreticilerine, temalı video koleksiyonları da öneren uygulama, fotoğraf gönderilerinde bu tarz bir yeniliğe adım atmamıştı. Bunun nedeni bir gönderiye bakılmasının ne zaman tam olarak biteceğinin kestirilememesi olabilir.

Bu arada Aslına bakarsanız ilerlemek için basma özelliğinin ilk olarak Snapchat tarafından hayata geçirildi. Ancak bu özelliğin sürekli kullanılması bazen elleri ve parmakları yorabiliyor. Yine de kullanıcılar kendilerini hikaye akışına bırakarak diledikleri noktada içeriği durdurabiliyor.

Keşfet sekmesinde henüz reklamları yayına almadı. Ancak bu yeni özelliği yeni bir reklam modeli de takip edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.