Hack'lenmeye karşı Instagram'ın SMS kullanmayan iki faktörlü doğrulama özelliğinin detayları

Hack'lenmeye karşı Instagram'ın SMS kullanmayan iki faktörlü doğrulama özelliğinin detayları

Hatırlarsanız Eylül ayının sonlarına doğru Instagram , uygulamaya SMS odaklı olmayan çift faktörlü doğrulama getireceğini duyurmuştu. İlk olarak Temmuz ayında test edilmeye başlanan bu özellik, artık tüm kullanıcılara açıldı.

Tıpkı Facebook da olduğu gibi çift faktörlü doğrulamanın hesabınıza yeni bir güvenlik katmanı eklediğini hatırlatalım. Böylece hesaba sizden başka kimsenin erişmediğinden de emin olabiliyorsunuz. Instagram'ın daha önce sunduğu çift faktörlü doğrulama seçeneği sadece SMS ile sınırlıydı.  Bu nedenle sistem SIM hacklerine karşı savunmasız kalıyordu.

Artık uygulama, kullanıcının giriş yaparken kimlik doğrulaması yapması için bir kod üreten ya da kullanıcıya komut gönderen 3. parti uygulamalar ile çalışıyor. Bu çift faktörlü doğrulama türünü aktif hale getirmek ise oldukça basit.

Öncelikle Instagram'ın Ayarlar menüsündeki Gizlilik ve Güvenlik başlığına gelin. Ekranı aşağı kaydırdığınızda bu başlık altında yer alan İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe bastıktan sonra karşınıza çıkan ekrandaki başla tuşuna dokunun.  Ardından ekranda bulunan Güvenlik Yöntemlerinden Kimlik Doğrulama Uygulaması seçeneğini aktif halde getirin.

Bu noktada Instagram hali hazırda bir kimlik doğrulama uygulaması kullanıp kullanmadığınızı kontrol ediyor. Eğer bu alanda bir uygulama kullanmıyorsanız, size indirebileceğiniz bir uygulama tavsiye ediyor. İlk etapta Google Authenticator'ı öneren Instagram, Duo Mobile gibi başka bir uygulama kullanabileceğinizi belirtiyor. Bu ekran üzerinden uygulamayı indirebilir ya da manuel olarak ayarlama yapabilirsiniz.

Geçtiğimiz haftalarda 50 milyon hesabı etkileyen bir güvenlik açığı yakalayan Facebook, görünen o ki uygulamalarındaki güvenliği arttırmak için önlemler almaktan kaçınmıyor. Bu arada daha önce Facebook'un çift faktörlü kimlik doğrulaması için verilen telefon numaralarını reklam hedeflemesi için kullandığını düşündüğümüzde, üçüncü parti uygulama seçeneğinin kullanıcılara daha cazip geleceğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.