Instagram onaylı hesap başvurularını açtı

Instagram onaylı hesap başvurularını açtı

Uzun süredir markalar için kafa karışıklığı yaratan Instagram'da doğrulanmış hesap olma süreci bugünden itibaren açıklığa kavuşuyor. Yeni bir güncelleme ile daha fazla insanın doğrulanmış hesap başvurusu yapmasına olanak tanıyan Instagram, genel güvenlik geliştirmelerini de yayına aldı.

Artık geniş takipçi kitlesine sahip hesaplar bir form üzerinden doğrudan Instagram'a doğrulanmış hesap için başvurabilecek. Böylece hem Instagram'daki belirsiz doğrulanmış hesap bekleyiş süreci hem de kara borsada doğrulanmış hesap için para ödeme dönemi sona erecek.

Instagram Doğrulanmış Hesap başvurusu nasıl yapılır?

Eğer siz de Instagram Doğrunlanmış Hesap başvuru yapmak istiyorsanız Ayarlar üzerinden "Doğrulama Talebi"ne basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İşlem esnasında hesap isminizi, ad ve soyadınızı son olarakta yasal veya iş kimliğinizi belirtmeniz gerektiğini de belirtelim. Başvurunuzun ardından Instagram, başvurunun kabul edilip edilmediğini size bir bildirim göndererek haber verecek.

Instagram'ın bu özellikle birlikte yayına aldığı diğer özellikler ise kullanıcı güvenliğine yönelik. Bu kapsamda Google Authenticator ve DUO Mobile gibi üçüncü parti kimlik doğrulama araçlarının Instagram ile birlikte çalışmaya başladı. Böylece artık ayarlar üzerinden iki aşamalı girişi dilediğiniz gibi değiştirerek 3. parti uygulamalar üzerinden de kodlar alabileceksiniz. Bu bir çok kişi için kısa mesajlardan daha güvenli bir alternatif olabilir.

Instagram'ın bu yeni güncellemeyle birlikte Spam karşıtı bir özelliği de yayına aldı. "Bu Hesap Hakkında" özelliği geniş takipçi kitlesine ulaşmış kişilerin Instagram'a ne zaman katıldığını, bulundukları ülkeyi ve geçen yıllarda yaptığı kullanıcı adı değişikliklerini kullanıcılarla paylaşıyor. Paylaşılan bilgiler arasında hesabın yayınladığı reklamlar da yer alıyor. Bu özellik içerik üreticilerin taklit edilmesinin önüne geçerken, platformdaki spam hesap ihtimalini de azaltıyor.

Hatırlarsanız 2016 ABD başkanlık seçiminin Rusya tarafından Facebook reklamlarıyla manipüle edilmesinin ardından Instagram'ın ana şirketi Facebook da platformunda benzer güvenlik önlemlerine yer vermişti. Görünen o ki; Facebook Instagram'da da benzer bir krizin patlak vermemesi adına gerekli adımları atıyor.

Geniş takipçi kitlesine sahip hesaplar, "Bu Hesap Hakkında" özelliğini Eylül ayından itibaren özel olarak görüntüleyebilecek. Sonraki aylarda ise bu kısım tüm kullanıcıların görüntülenmesine açık olacak. üçüncü parti kimlik doğrulama uygulamalarının kullanımı ise bir kaç hafta içinde herkese açılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.