Üretkenliği artırmak için tasarlanmış yeni bir proje yönetim aracı Ora

Üretkenliği artırmak için tasarlanmış yeni bir proje yönetim aracı Ora

Üretkenlik üzerine yapılan çalışmalar, araştırmalar ve ortaya çıkan yöntemler her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle büyük ekiplerin üretkenliği artırabilmek için kullandığı araçlar oldukça ilgi görüyor ve bu alanda bir çok büyük girişim yer alıyor. Buna rağmen "en iyisi bu" diyebileceğimiz, geniş kitlelerin tartışmasız kabul gördüğü bir araç olduğunu sanmıyorum. Bu tanıma uyabilecek en iyi araç şu anda Jira diyebiliriz belki fakat o bile tartışılır.

Tabi ki takımların ihtiyaçlarının farklı olması ve araçların bazen her ihtiyaca yanıt veremiyor olması da süreci daha karışık hale getirebiliyor. Bu nedenle piyasada var olan iyi araçları test edip hem arayüz hem de esneklik açısından ekibinize en uygun aracı bulmanız en iyi yöntem olabilir.

Yeni eklediği Sprint özelliği sayesinde haberdar olduğum proje yönetim araçlarından biri olan Ora, ağzından "Agile, Scrum, Spirit" eksik olmayan takımlar oldukça güzel bir çözüm gibi görünüyor.

Kullanıcılara sunduğu Sprint özelliği ile bir çok proje yönetim aracından ayrılan Ora, 5 adımda Sprint sürecini planlamanızı ve ekibinizle beraber koşmaya başlamanızı sağlıyor. Tüm süreci uygulama üzerinden yönetirken Ora zamanlama konusunda Fibonacci dizilimini kullanarak tahmini süreler çıkarıyor ve siz de en uygun görev dağılımını bu doğrultuda yapabiliyorsunuz.

Planlama süreci tamamlandıktan sonra sunduğu zaman akışı sayesinde ne kadar sürede kaç görev tamamlandığını takip edebiliyor ve tüm görevlerin tamamlanmasıyla bir sonraki Sprint'e geçebiliyorsunuz.

Agile yaklaşımını oldukça iyi yansıtan ve takımların doğru bir planlama ile çalışmasına olanak sağlayan Ora, hem liste hem de kanban stili ile görev yönetimi imkanı veriyor sizi tek bir şemaya zorlamadığı için daha esnek bir araç diyebiliriz.

Trello ile karşılaştırıldığı zaman kanban stili ile görünüm benzer olsa da çok daha detaylı ve Trello'ya alışanlar için başlangıçta biraz daha karışık görünebilir.

Küçük takımlar için 3 kişiye kadar ücretsiz olarak kullanılabilen Ora, bir çok farklı ücretli pakete sahip. Geniş bir takım olarak ücretsiz test etmek isterseniz kullanıcı sınırı olmayan profesyonel paketi ilk ay ücretsiz deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.