Avrupa, ICO'lar ile ilgili inceleme sürecine girdiğini açıkladı

Avrupa, ICO'lar ile ilgili inceleme sürecine girdiğini açıkladı

Avrupa Menkul Kıymet ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), yakın zamanda bir duyuru yaparak ICO’ları araştırmaya, ICO’larla ilgili hazırlanabilecek yasal düzenlemeleri gözden geçirmeye başladığını belirtti. Avrupalı yasal düzenleyiciler, alternatif bir kitle fonu olan ICO'ların, vaka bazında birer menkul kıymet satışı olarak düzenlenip düzenlenmeyeceğini belirliyor.

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi Başkanı Steven Maijoor, Avrupa Parlamentosu’nun ekonomi işleri komitesine, bazı ICO’ların mali araçlara benzediğini ve bu ICO'ları belirli bir düzenleyici çerçeveye yerleştirileceğini söyledi. Buna karşın tüm ICO’ları aynı şekilde değerlendirmenin mümkün olmadığını söylemek mümkün. Mevcut mali sistemlere benzemeyen ICO’ların mevzuatta nasıl yer sahibi olacağı üzerine görüşmeler sürüyor. Steven Maijoor, yasal mevzuatların dışında kalan ICO’lar hakkında yapılacakları kurul olarak yıl sonuna kadar değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi, geçtiğimiz haftalarda fintech gelişmeleri ve kripto paralar için ek bütçe hazırladığını açıklamıştı. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi, bir yıl boyunca finansal inovasyon ve kripto taleplerindeki trendleri takip edebilmek amacıyla 1 milyon Euro’nun üzerinde bütçe ayırmış, fintech inovasyonlarının ve perakende yatırımcı trendlerinin sürekli izlenmesinin altı tam zamanlı personel tarafından yürütüleceğini de belirtmişti.

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi'nin 2019 bütçesindeki en büyük pay, veri yönetimi ve istatistikler için ayrılırken, toplam 18 farklı ESMA veri tabanının ve ilgili BT sistemlerinin bakımıyla, personeller için 10 milyon Euro’luk bir harcama yapılmasının öngörüldüğünü de belirtelim.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.